RED BULL FLYING BACH

Pogledajte probu najboljih breakdancera na svijetu

Bionic
Reading

U subotu popodne višestruki svjetski prvaci u breakdanceu, Flying Steps, održali su u KD Vatroslav Lisinski generalnu probu šoua Red Bull Flying Bach, ujedno nam ga predstavivši

Red Bull Flying Bach čudnovat je glazbeno-plesni spoj J. S. Bacha i breakdancea uz dodatke suvremenog plesa, o čemu više možete pročitati ovdje. Osim začudnosti, krasi ga savršena preciznost plesnog pokreta, što su Flying Stepsi potvrdili i na generalnoj probi, a u što se i sami možete uvjeriti u videoprilogu, na fotkama i uživo u Lisinskom.

U sklopu generalke porazgovarali smo s koreografom predstave Vartanom Bassilom, koji nam je objasnio kako je došlo do projekta, podijelivši s nama početne sumnje i strahove te kasnije oduševljenje spojem Bacha i breakdancea.

Drugu stranu plesne priče iznijela je Yui Kawaguhi, koja u predstavu unosi klasični plesni izričaj u koji putem prodre breakdance. Yui nam je otkrila kako je od klasično školovane plesačice stigla do prave brejkerice.

Red Bull Flying Bach je na programu u Lisinskom u subotu i nedjelju te ga oni koji uživaju u glazbeno-plesnim čarolijama i gube dah uz plesne vratolomije nikako ne smiju propustiti.

Generalka Red Bull Flying Bach