OVOTJEDNI TOP 20

Pogledajte nove spotove iz domaće kuhinje

14.05.2014 u 10:05

Bionic
Reading

Redakcija portala Spotdepo.hr ovaj vam tjedan donosi čak 20 novih domaćih videospotova. O kojim se glazbenicima radi i kako izgledaju njihovi friški video uradci za nove singlove, saznajte u nastavku

Veja - 'Črni orko'

Nakon što su krajem travnja debi album 'Dolina mlinova' objavili kao free download, etno skupina Veja iz Pazina, na krilima odličnog prijema albuma, nastavlja sa aktivnom promocijom. Čeka ih gostovanje u Rijeci u klubu Istrijana na proslavi 20 godišnjice kluba te pripreme za nastup na međunarodnom projektu ATHENE – Ancient THEatre NEtwork. Riječ je o specifičnu internacionalnom projektu u kojem sudjeluje grad Pula (Hrvatska), Burgos (Španjolska) i Lecce (Italija). Veja će nastupiti u Burgosu 26. srpnja i Lecceu 21. kolovoza u suradnji sa poznatim istarskim etnomuzikologom i glazbenikom Dariom Marušićem.Sudeći po tome kako su krenuli, etno skupina Veja nezadrživo i sa lakoćom osvaja domaću ali i međunarodnu world music scenu.

Mangora - 'Seksualna rekreacija'

Mladi zagrebački funky groove sastav Mangora, pobjednik prošlogodišnjeg HGF demo festivala te drugoplasirani s prvog HR demo kluba, snimio je videospot za svoj drugi singl nazvan 'Seksualna rekreacija'. Riječ je o modernoj pjesmi intrigantnog naslova iz koje pršti žestok, nabrijan i melodičan funk s ciljem oslobađanja od stresa. 'Seksualna rekreacija' ima i edukativan karakter jer nam donosi brojne statističke podatke: stopu porasta seksualne rekreacije izvan bračne zajednice, postotak muškaraca koji pate od preuranjene ejakulacije, broj žena koje imaju živčane tegobe koje nastaju kao posljedica te preuranjene ejakulacije, koliki postotak muškaraca prepoznaje žensko glumljenje klimaksa tijekom seksualne rekreacije... Videospot je snimljen u jednom danu, u njemu glume empatičan političar, ženskar i pol, egzibicionist i stalker, a sadrži vijesti o pronalasku Bigfoota i zahtjevom da se 'Homo sapiens' preimenuje u 'Hetero sapiens'. Scenarij potpisuju Dinko Pasini i Ivan Jurić, a kameru, režiju i montažu Dinko Pasini.

Mario Huljev - 'Dođi po još'

Pjesmom i spotom 'Dođi po još' Mario najavljuje izlazak istoimenog albuma sredinom svibnja. Za pjesmu s dominantnim prizvukom i izravnim tekstom, napravljen je nadnaravni spot u režiji Filipa Filkovića Philatza. Snimanje spota trajalo je dva dana u Zagrebu, a za snimanje u kopitima Philatz je Mariju predao kopita dovoljno unaprijed kako bi se mogao naviknuti na njih, uvježbati ples i pravilan hod kakav ima u spotu. Kopita su djelo vješte restauratorice i scenografkinje Željke Rončević čija je kreacija podarila Mariju nadrealni izgled. Knjiga 'Libro de magia rara' koja se pojavljuje u spotu kompletno je dizajnirana i stvorena za ovaj spot. U spotu su sudjelovale i profesionalne plesačice iz plesnog studija Cats. Pjesmu 'Dođi po još' napisali su zajedno Silvio Pasarić i Mario Huljev, a producirao ju je Mark Silver.

Seven Mouldy Figs - 'That Little Pain'

Seven Mouldy Figs zagrebački alt-rock bend, objavio je prvi videospot, za pjesmu 'That Little Pain' s EP- ja 'Anger Management'. EP je dostupan za besplatni download ovdje

Leifert -'Suton'

'Suton' je treći singl albuma prvijenca riječkog elektro dua Leifert koji ujedno dobiva i svoj video oblik, a režiju potpisuju Firma Mašinerija i sam bend.

Dani'el - 'Algabal'

Novi videospot pod redateljskom palicom Marka Grubišića za pjesmu 'Algabal' koja se nalazi nekoliko tjedana na prvom mjestu Europske alternativne ljestvice. Glazbu potpisuje sam Dani’el, dok je tekst preuzet od njemačkog književnika Stefana Georgea iz 1892. godine. 'George je važan most između 19. stoljeća i njemačkog modernizma, te je bio strog kritičar tada modernog doba. Georgeov 'Algabal', je ljubavna poezija posvećena darovitom adolescentu Maximilianu Kronberger 'Maximinu', a kojeg je George identificirao kao manifestaciju božanstva. Algabal je Georgeova najbolja zbirka poezije, ujedno i jedna od najčudnijih.' Za šminku je zadužen naš poznati make up umjetnik Saša Joković, styling Lea Krpan i Davor Jelušić. U Hrvatskoj album možete preslušati na Deezeru.

Maja Šuput - 'Djevojačko veče'

Zavirite u Majino 'Djevojačko veče', video koji započinje pravom djevojačkom večeri u exkluzivnom hotelu DoubleTree by Hilton, nastavlja se tulumom po sobama i hodnicima hotela, a ova luda zabava završava u bazenu centra World Class Green Gold Zagreb. Režiser urnebesnog videa je Vanja Vascarac, koji nam je dočarao nezaboravnu proslavu djevojačke večeri i 'morning after' djevojačke večeri, što je ovjekovječeno i na fotografijama za modnu kampanju slavnog dvojca ELFS, čije je Maja od nedavno novo zaštitno lice. 'Djevojačko veče' uglazbio je Branimir Mihaljević, dok je zarazan tekst napisala Antonija Šola.

Siniša Vuco - 'Beč'

Najočekivanija pjesma godine konačno je ugledala svjetlo dana. Siniša Vuco pet je mjeseci posvetio radu na novom singlu 'Beč', za koji je istovremeno objavio i spot s prekrasnom Nives Celzijus u glavnoj ulozi. Pjesma je svojevrsni nastavak velikog Sinišinog hita 'Tražena si roba u gradu' iz 2011. godine. Siniša letvicu podiže svakim novom pjesmom. Rijetko izbacuje singlove, ali kada se to dogodi, nastane krš i lom.

Nina Badrić - 'Dan D'

Jedna od najpopularnijih glazbenica čitave regije protekli je vikend snimila video spot za pjesmu 'Dan D' . U zagrebačkom klubu Katran pod redateljskom palicom Darka Drinovca snimljene su uvjerljive i snazne scene koje opisuju raskid jedne veze. Kako bi sto uvjerljivije dočarala tekst pjesme Nina je glavnu mušku ulogu povjerila Goranu Bogdanu po mnogima najboljem hrvatskom glumcu mladje generacije. Redatelj Drinovac kaže da je snimanje prošlo u sjajnoj atmosferi: 'Nina i Goran odličan su glumački par. Kliknuli su na prvu te su s lakoćom snimili sve zajedničke scene.' Nakon godinu dana Nina Badrić predstavlja novu pjesmu, a već ovaj tjedan omiljena glazbenica pakira svoje kofere te odlazi u Kanadu i Ameriku gdje će nastupati na velikoj turneji Olivera Dragojevića kao posebna glazbena gošća.

Magazin -'Školovana da preživim'

'Školovana da preživim' naziv je balade grupe Magazin i još jedan siguran hit autorskog para Vjekoslave i Tončija Huljića. Videospot 'Školovana da preživim' snimljen je u režiji Marija Grabovca.

Scenarij i režija: Marijo Grabovac
Producent: Ana Bulić
Make up: Doloreš Žanko
Uloge: Josip Braovac

Giuliano - 'Gdje smo mi'

Giuliano je snimio videospot za novi singl 'Gdje smo mi'. Zadovoljan s prethodna četiri spota, Giuliano je i ovog puta kao redatelja angažirao Tonija Banova. U spotu se uz Giuliana pojavljuje prekrasna manekenka i model Ana Kurobasa iz Kaštela koja je 2008. godine osvojila titulu prve pratilje Miss Universe. S pjesmom 'Gdje smo mi', sarajevskog autora Amila Loje, Giuliano će se uživo predstaviti na CMC festivalu u Vodicama, 14. lipnja.

Ivan Martić - 'Ona je bomba'

Ivan Martić je nakon vrlo uspješnog debitantskog singla 'Osmijehom godine prikrivam' odlučio u ljetne dane ući s nešto bržom pjesmom 'Ona je bomba'. Ivan je kao autore pjesme angažirao provjerene majstore. Glazbu i aranžman potpisuje Damir Handanović, a tekst je djelo Marine Tucaković. Ivan je za pjesmu snimio i spot s redateljem Dariom Godićem, koji je u prvi plan stavio prekrasnu Tinu Katanić i poručio – 'Ona je bomba'.

Od srca do srca i Željko Krušlin - 'Praktična žena'

Pjesma 'Praktična žena' premijerno je izvedena na Glazbenom festivalu Slavonije 2013. u Požegi. Ovim duetom s iskusnim Željkom Krušlinom - Kruškom mladi zagrebački tamburaši najavili su svoj ulazak na hrvatsku glazbenu scenu.

Tekst i glazba: Željko Krušlin - Kruška
Aranžman: Filip Novosel
Produkcija: ZG zvuk
Video produkcija: Cinematix Studios

Od srca do srca - 'Razbila se duša moja'

'Razbila se duša moja' drugi je singl razigranih modernih tamburaša čiju današnju postavu čine Zvonimir Gelenđer - Prki (prim), Robert Pisuljak – Robi (basprim I), Josip Pisuljak – Joža (basprim II), Domagoj Pisuljak (kontra i vokal), Filip Pisuljak – Cigo (bas) i Ivan Miklec – Điđi (bubnjevi).

Tekst i glazba: Željko Krušlin Kruška
Aranžman: Damir Mihovec, Ivan Miklec, Domagoj Pisuljak
Glazbena produkcija: Tonski studio Šišmiš
Režija, kamera, montaža: Hrvoje Banić
Video produkcija: MIB studio

Viva - 'Volin sve bilo'

Grupa Viva snimila je spot za singl 'Volin sve bilo'. Članovi benda Toni, Stipe, Salvador, Zrinka i Bilan svi su od reda godinama svirali s vodećim hrvatskim glazbenicima, a prvi zajednički uspjeh ostvarili su 2002. godine s pjesmom 'Tko li ljubi usne tvoje' koju su izveli na Melodijama Mostara. Nakon toga redaju se nastupi na Šibenskom festivalu s pjesmom 'Da te nije', Hrvatskom Radijskom Festivalu s pjesmom 'Bože gdje je' te na Splitskom festivalu s pjesmom 'Šteta duše, šteta tila' na kojoj su surađivali s Giulianom. 2009. godine na istom festivalu osvajaju 3. nagradu s pjesmom 'Volin sve bilo', a u međuvremenu su tri puta svirali i na Dori. U pjesmi 'Živim za svaki dan' ugostili su legendarnog Tomislava Bralića. Sve spomenute pjesme nalaze se na njihovom albumu prvijencu 'Šteta duše, šteta tila' objavljenom krajem 2011. godine za Croatia Records.

I. M. Mili - 'Još te volim'

Pod pseudonimom I. M. Mili, atraktivni mladi glazbenik predstavlja se široj publici pjesmom 'Još te volim' za koju je samostalno napisao glazbu i tekst, dok produkciju potpisuje Dalibor Paurić. Dvadesetogodišnji Zagrepčanin, Ivan Milić, student je druge godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Afinitet prema glazbi pokazivao je još od malih nogu, a pjesme piše već deset godina. Videospot je sniman u filmskom studiju u Adamovcu, a produkciju potpisuje Tin Majnarić.

Extazy - 'Molim te'

Grupa Extazy predstavila je videospot za prvi singl 'Molim Te'. Grupa Extazy sastoji se od 3 člana, 3 repera koji su odlučili krenuti u malo drukčijem smjeru. U spotu osim članova grupe glumi i mlada ljepotica Iva Vargek. Režiju potpisuju članovi grupe Extazy i Matej Matijević, montažu je također odradio Matej Matijević koji je spot i snimao uz pomoć kolege Antonia Paića.

Knin Rap - 'Prskalica'

Knin Rap, skupina mladih, talentiranih glazbenika, objavila je svoj video spot prvijenac. Video spot za pjesmu 'Prskalica' sniman je na više lokacija u gradu Kninu. Materijal za video spot snimljen je u jedno popodne, bez ikakvog scenarija, za svega tri sata. Toga je dana u Kninu udruga Urbana desnica snimala dokumentarni film 'Kninska mladež' u kojem će se između ostalog obuhvatiti rad i stvaralaštvo ove kninske rap skupine. Knin rap snima svoje pjesme u improviziranom studiju u Kninu. Nemaju nikakve uvjete niti podršku od bilo koga, a do sada su snimili preko 40 pjesama. U pjesmi 'Prskalica' nastupaju: Slaven Anić a.k.a. S-Boy, Denis Majstorović a.k.a. Shiner, Ivan Cvitak a.k.a Mlađi Blizanac, Toni Didak a.k.a. Opty.

Jole - 'Kad žene tulumare'

Glazbu za pjesmu 'Kada žene tulumare' potpisuje Pero Kozomara, a tekst Robert Pilepić. Pored manekenke Tine Katanić, jednu od glavnih uloga u spotu ima najbolja hrvatska performerica Nina Bunjevac koja je na snimanje spota stigla s Ibize gdje nastupa u najboljim svjetskim klubovima.



Bojan Jambrošić - 'Obećana ljubav'

'Pjesma govori o borbi emocija između dvoje ljudi - svaka veza, bez obzira na dobre i loše strane, u nekom trenu dođe do zasićenja. Često žalimo za sitnicama koje su nas u početku veselile. Možda mijenjamo postupke i navike, no obećana ljubav uvijek ostaje', kaže o pjesmi Bojan Jambrošić. Za produkciju glazbenog videa pobrinula se NEXUS produkcija, redatelj je Marko Horvat, a montažer Tomislav Horvatinović. Žensku ulogu u spotu tumači atraktivna studentica ekonomije Ivona Loparić, članica koprivničke plesne skupine Freestylerice.