NAGRADNJAČA

Pogledajte film 'Pijev život'

09.01.2013 u 12:05

Bionic
Reading

Oscarom nagrađeni redatelj Ang Lee donosi veličanstvenu priču prema bestseleru Yann Martela. Blitz i tportal.hr su za svoje čitatelje pripremili 15x2 ulaznice za film!

Jedan od najboljih filmskih redatelja današnjice, Tajvanac Ang Lee, karijeru vješto vodi na relaciji Kina - Hollywood i u obje sredine niže iznimno uspješne projekte, od 'Ledene oluje' i 'Tigra i zmaja' do 'Planine Brokeback' i 'Požuda, oprez'. Iako njegov prethodni holivudski naslov 'Svi na Woodstock' nije bio među autorovim boljim ostvarenjima, svojim novim američkim filmom, refleksivnom avanturističkom dramom 'Pijev život', ponovo se vratio u formu.

Ekranizacija je to hvaljenog romana 'Pijev život' za koji je kanadski književnik Yann Martel osvojio prestižnu nagradu Booker. Radnja se vrti oko Indijca Piscinea, odnosno Pija, koji odrasta u obitelji vlasnika zoološkog vrta, okružen utjecajima triju religija - hinduističke, muslimanske i katoličke. Danas odrasli Pi prisjeća se svog djetinjstva i nevjerojatnog spleta tragičnih okolnosti koje su dovele do toga da je danima ostao na čamcu za spašavanje nasred oceana, sam s bengalskim tigrom.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Ljiljana Mlinarić
Davor Poljak
Lana-Marcela Gorenc
Anita Filipović
Ivana Nikolić
Ljiljana Klarić
Đurđica Jurišič
Jagoda Popović
Brankica Perković
Biljana Antunović
Vitomir Lončar
Katarina Pavičić
Radoslav Vidović
Ivanka Bošnjak
Štefica Ivančić