NA ČETIRI RIJEKE

Počinje Riječno kino u Karlovcu

15.07.2014 u 10:27

Bionic
Reading

Na press konferenciji tri dame najavile su nadolazeće, četvrto izdanje Riječnog kina uz Karlovačko, open-air kina na Foginovom kupalištu u Karlovcu, koje se održava od 18. srpnja do 10. kolovoza u organizaciji poduzeća Turbing d.o.o. i Kinokluba Karlovac, a uz generalno pokroviteljstvo Karlovačke pivovare

Kino na luftićima na press konferenciji su predstavile Andreja Navijalić, pročelnica Gradskog ureda za društvene djelatnosti, Marija Ratković Vidaković, idejna začetnica Riječnog kina uz Karlovačko i Ksenija Sanković, izvršna producentica ovogodišnjeg Riječnog kina.

'Gradsko kupalište Foginovo u 2014. godini, našim je kupačima, od najmlađe do najstarije dobi, pripremilo neke nove sadržaje. Između ostaloga tu je i riječno kino u trajanju od mjesec dana koje izuzetno obogaćuje sadržaje kupališta ali i društveni i kulturni život grada Karlovca. Iako nam vremenske prilike dosada nisu išle na ruku vjerujem da je pred nama još jedna uspješna sezona i da je Foginovo kupalište i dalje mjesto u Karlovcu gdje gotovo svatko može pronaći nešto za sebe kako bi aktivno i kvalitetno proveo gotovo cijeli dan, a sada i večer. Osim Grada Karlovca koji se brine za one osnovne i infrastrukturne uvjete na kupalištu i dalje glavnu vrijednost kroz sadržaje i projekte daju naše udruge koje su i ljeti vrlo aktivne i prisutne u životu našeg grada. Po ljeti Karlovac nije grad iz kojeg se bježi, nego grad koji živi i kvalitetnim sadržajima privlači posjetioce iz drugih sredina. Riječno kino uz Karlovačko i mladi entuzijasti Kinokluba su svakako zaslužni za veliki dio promocije rijeke Korane, Foginovog kupališta i grada Karlovca', naglasila je na početku press konferencije Andreja Navijalić iz Grada Karlovca.


Idejna začetnica čitavog projekta, Marija Ratković Vidaković, nadovezala se: 'Prije tri godine u ovo doba sam paničarila kako će ispasti prvo izdanje Riječnog kina uz Karlovačko. A sad smo u pet gradova na šest lokacija i sa spin off manifestacijom. Riječno kino uz karlovačko ove godine osvaja cijelu županiju. Naime, četvrto izdanje obilježit će projekcije na Foginovom kupalištu svaki petak i subotu, te nedjeljna projekcija svaki put na drugom mjestu u županiji – također uz rijeku. Svaka od četiri nedjeljne projekcije održat će se na drugoj rijeci čime će Riječno kino uz Karlovačko obilježiti sve četiri karlovačke (i županijske) rijeke'

Ovo je raspored:

- 20. srpnja u Ozlju, na rijeci Kupi na kupalištu podno Centrale

- 27. srpnja u Ogulinu u Frankopanskom kaštelu, pored ponornice Dobre

- 03. kolovoza u Ogulinu, na Gradskom kupalištu na Mrežnici

- 10. kolovoza u Slunju, na Gradskom kupalištu na Korani

Još jedan od noviteta Riječnog kina je svojevrsni manifestacijski spin off, ilitiga odvajanje kompletnog dijela za djecu u zasebno događanje, odnosno Riječno kino za djecu uz Supernovu koje će se odvijati na pješčanoj plaži na Korani podno hotela Korana-Srakovčić – dakle, na posve drugoj lokaciji. Za početak će se održavati svega dva dana, i to u četvrtak, 24. srpnja i 07. kolovoza. Izuzev projekcije koje najmlađe filmofile očekuje u 21.30, za njih će, u suradnji s udrugom Stope biti organiziran i posebni edukativni program, odnosno filmsko-kreativne radionice. A za mini ljude će biti osigurani i mini-luftići.

Organizatori su na press konferenciji posebno istaknuli sljedeće naslove:

8. srpnja, 21.30: 9 mjeseci strogog zatvora – Što se desi kada cijenjena sutkinja sasvim slučajno zatrudni s okorijelim kriminalcem? Komedija.

19. srpnja, 21.30: Gospodarica zla – Angelina Jolie u ulozi najstrašnije Disneyeve vile.

20. srpnja, OZALJ, 21.30: 9 mjeseci strogog zatvora

25. srpnja, 21.30: Mamin dečkić – francuska komedija godine

26. srpnja, 21.30: Kako je spašen gospodin Banks – Otkrijte kako je nastala Mary Poppins

27. srpnja, OGULIN:, 21.30: Mamin dečkić

01. kolovoza, 21.30: Ćefuri Raus – slovenski hit film prema istoimenoj knjizi!

02. kolovoza, poslastice iz radionice Larsa von Triera:

21.30: Nimfomanka 1

00.00: ponoćni poklon: Nimfomanka 2

03. kolovoza, DUGA RESA, 21.30: Ćefuri Raus

08. kolovoza, 21.30: Dajem im godinu – Urnebesna komedija koja razotkriva sve radosti i nevolje prvih mjeseci novih brakova

09. kolovoza, 21.30: Atomski zdesna – novi hit Srđana Dragojevića!

10. kolovoza, SLUNJ, 21.30: Dajem im godinu

Najmlađi filmofili moći će pak uživati u sljedećim filmovima u okviru Riječnog kina za djecu uz Supernovu:

24. srpnja, 21.30, Zvončica i Gusarska vila - Priča započinje kada čuvarica vilinske prašine Zarina, krade svu vrijednu plavu vilinsku prašinu i bježi na more kako bi se udružila sa piratima Kosturske stijene. Zvončica i njezine prijateljice vile moraju krenuti na veliku avanturu i upotrijebiti svoje raznovrsne moći i talente kako bi pronašle prašinu i vratile je na sigurno.

07. kolovoza, 21.30, Hrabri mališan - Hrabri mališan, impresivna animacija nastala na osnovu izuzetno popularne TV serije, ostavlja gledatelje bez riječi i još jednom dokazuje kako, kad se radi o crtanim filmovima, Francuzi to rade sasvim drugačije, jedinstveno i originalno.