'USVAJANJE ODOBRENO'

Pobjednik Animafesta od 20. ožujka u nezavisnim kinima

19.03.2014 u 12:06

Bionic
Reading

Obiteljski animirani film 'Usvajanje odobreno'- dobitnik Grand Prixa i Nagrade publike na prošlogodišnjem Animafestu od četvrtka, 20. ožujka pogledajte u nezavisnim kinima

Usvajanje odobreno' snažna je, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Junga je policija pronašla na ulicama Seula kada je imao 5 godina, nakon čega ga je usvojila belgijska obitelj. Mnogo godina kasnije odlučio se po prvi put vratiti u Južnu Koreju kako bi udahnuo zrak domovine, upoznao zemlju svojih predaka i pokušao pronaći biološku majku. Pratimo njegovo putovanje pomirenja sa svojim korijenima koje ga tjera da se ponovno prisjeti djeteta kakvo je nekada bio.

Ovo animirano – dokumentarno remek–djelo adaptacija je uspješnog crtanog romana autora Junga Henina o odrastanju usvojenog korejskog djeteta u belgijskoj obitelji, a rezultat je njegove suradnje s redateljem Laurentom Boileauom. Usvajanje odobreno u prvom vikendu prikazivanja imat će priliku vidjeti publika zagrebačkogKina Europa, Art-kina u Rijeci i rovinjskog kina Antonio Gandusio, nakon čega će prikazivati u nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

Foršpan animiranog filma 'Usvajanje odobreno'