STIGLE PRINOVE

Po ovim bebama slavnih pamtit ćemo 2015.

25.12.2015 u 07:33

Bionic
Reading

Vodimo li se onom uzrečicom da su djeca najveće blago, moglo bi se reći da je ova godina prilično bogata. Mnoge poznate dame s domaće i svjetske scene postale su majke. Prvo ili ne, njihovo majčinstvo privuklo je veliku pažnju javnosti, a mnogi i njihovim potomcima predviđaju sjajnu budućnost

Hrvatski rukometni reprezentativac Damir Bičanić je početkom veljače, nedugo nakon povratka sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru, postao otac. Njegova supruga, bivša Miss sporta Mia Šlogar na svijet je donijela dječaka kojem je par nadjenuo ime Borna. Maleni je rođen prirodnim putem u Klinici za ženske bolesti i porode u zagrebačkoj Petrovoj ulici, a uspješni je sportaš prisustvovao porodu.

Nakon što se sredinom siječnja udala za svog dečka, bivšeg rukometaša, a danas marketinškog stručnjakaMateja Pašalića, RTL-ova voditeljica Marijana Batinić početkom veljače na svijet je donijela njihovo prvo dijete. Djevojčicu je rodila carskim rezom u Petrovoj bolnici u Zagrebu, a nazvali su je Ena.

Glumac Amar Bukvić i PR stručnjakinja, Makaranka Alma Vukičević Bukvić postali su roditelji dječaka Amana, a on je na svijet došao početkom ožujka u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica. Par je u vezi od proljeća 2012., a vjenčali su se prošlog ljeta te su ubrzo potom najavili dolazak prinove.

Amarova kolegica Ana Maras Harmander i njezin suprug, švedski biznismen John Harmander, također su početkom ožujka dobili sina kojem su dali ime Rubens. Ana i John prvo su se vjenčali u najstarijoj kapelici u Las Vegasu 12. kolovoza 2012., a dva tjedna poslije u crkvi u glumičinom rodnom Splitu.

Krajem ožujka rođena je još jedna glumačka beba. Glumica Ivana Roščić donijela je na svijet svoje prvo dijete, dječaka Tomu. Splićanka se prošle godine udala za svog dugogodišnjeg partnera, grafičkog dizajnera Marka Balića. Kako glumica i njezin dragi štuju lik i djelo Tome Bebića, maleni je dobio ime po njemu.

Početkom travnja glumica Iva Visković u splitskom je rodilištu carskim rezom na svijet donijela svoje prvo dijete, curicu Minu. Makarska glumica sa zagrebačkom adresom u veljači se u tajnosti udala za glumca Filipa Križana, čime su okrunili svoju sedmogodišnju vezu.

Žanamari Perčić je početkom svibnja u splitskoj bolnici rodila svoje prvo dijete, djevojčicu Gabrielu. Pjevačica te splitski glazbenik i maneken Mario vjenčali su se u lipnju 2014., na prvu godišnjicu veze, te se ubrzo nakon toga iz Zagreba preselili u Tučepe, u kojima je pjevačica provela svoje trudničke dane daleko od očiju javnosti.


Obitelj RTL-ove voditeljice Ane Brdarić Boljat u svibnju se proširila za još jednog člana. U zagrebačkom KBC-u Sestara milosrdnica rodila je svoje drugo dijete, curicu. Ana i njezin suprug, agronom Marko Buljat imaju i petogodišnjeg sina Antu. Par se vjenčao 2010. nakon osam i pol godina veze.

Nakon 12 godina veze (i osam godina braka) pjevač Damir Urban i njegova supruga, dvanaest godina mlađa profesorica filozofije Milica Czerny Urban u lipnju su postali roditelji. Milica je na svijet donijela dječaka nekoliko dana prije termina u riječkom rodilištu, a nadjenuli su mu ime Istok Zola. Iz prvog braka s Goranom Milojević glazbenik ima 13-godišnjeg sina Malika.

Televizijska voditeljica Anja Alavanja Romac sredinom lipnja je na svijet donijela svog drugog sina, kojem su ona i suprug, glazbenik Željko Romac dali ime Ivor. Maleni je rođen u zagrebačkoj bolnici Sveti duh i to prirodnim putem. Anja i suprug, s kojim je u braku od 2011., prvi put upoznali su čari roditeljstva prije tri godine, kada su dobili sina Jakova.

Nogometaš Dejan Lovren i njegova supruga Anita krajem lipnja, točnije na Dan očeva, postali su roditelji malog Josipa. Dugogodišnji par, koji je svoju vezu okrunio vjenčanjem 2013., već ima dvoipolgodišnju kćerkicu Elenu.

Pet dana nakon svog suigrača iz reprezentacije rođenje djeteta slavio je i kapetan 'vatrenih' Darijo Srna. Njegova supruga, magistrica ekonomije i vlasnica modnog portala Büro 24/7 Mirela Srna rodila je sina Karla. Čim su doznali da je Mirela trudna, par je odlučio da će im se sin, kao i kći Kasja, roditi u Zagrebu. Nogometaš Šahtara bio je uz suprugu Mirelu u zagrebačkoj privatnoj poliklinici tijekom poroda.

Početkom kolovoza redatelj Dalibor Matanić prvi put je postao otac. Njegova supruga, glumica Helena Minić Matanić na svijet je donijela djevojčicu Lolu. Par se vjenčao krajem 2014., a početkom ove godine objavili su da će dobiti dijete.

Krajem kolovoza rodio se Marat Ivan Šalković, prvi sin glumice Ane Gruice i pisca Hrvoja Šalkovića. Gruica je rodila dječaka u splitskom rodilištu, a Šalković je došao na porod iz Zagreba. Par je u ljubavnoj su vezi od 2014., a u ožujku ove godine objavili su da će postati roditelji.

Redatelj i glumac Dejan Aćimović krajem kolovoza je prvi put postao otac u pedeset i drugoj godini. Njegova životna partnerica, dvadesetak godina mlađa novinarka Dijana Kožul na svijet je u zagrebačkoj bolnici Sveti duh donijela malenog Andriju Aćimovića.

Početkom rujna djevojka nogometaša Dinama iz Kijeva, hrvatskog nogometnog reprezentativca Domagoja Vide i bivša kraljica Hrvatske, Metkovka Ivana Gugić rodila je carskim rezom u Zagrebu dječaka Davida. Par uskoro planira vjenčanje, a u vezi su više od dvije godine.

Radijska voditeljica Lorena Nosić u zagrebačkoj bolnici Sveti duh krajem listopada je rodila djevojčicu Tjašu. Njezin dečko i ponosni tata Marko Đurković nije prisustvovao porođaju, ali je cijelo vrijeme bio u bolnici te je odmah nakon poroda zagrlio svoje najdraže.

Sredinom prosinca spisateljica, glumica i producentica Jelena Veljača te njezin suprug, glumac Dražen Čuček postali su roditelji djevojčice Lene. Jelena je rodila carskim rezom, ali čitavo vrijeme bila je pri svijesti s obzirom na to da je bila pod spinalnom anestezijom, a uz nju je bio i suprug. Par se vjenčao u rujnu.

I mnogi strani parovi dobili su prinove.

Početkom svibnja vojvotkinja od Cambridgea, supruga princa Williama, Kate Middleton, rodila je drugo dijete u bolnici St. Mary u Londonu. Sestrici, princezi Charlotte od Walesa, novoj britanskoj miljenici, najviše se veselio njezin trogodišnji brat, princ George. U redu za nasljeđivanje engleske krune malena princeza sada zauzima četvrto mjesto.

Kolumbijska pjevačica Shakira i njezin dečko, slavni španjolski nogometaš Gerard Pique drugi put su postali roditelji. Shakira je drugog sina Sashu rodila carskim rezom u bolnici Quiron Tecknon u Barceloni krajem siječnja. Par ima i dvogodišnjeg sina Milana Mebaraka Piquea.

Glumica Liv Tyler i njezin suprug, sportski menadžer David Gardner u veljači su dobili svoje prvo zajedničko dijete, sina Genea Gardnera. Tyler već ima sina, 10-godišnjeg Miloa, kojeg je dobila u braku s Roystonom Langstonom. David također ima sina iz braka s glumicom Davinijom Taylor.

Američka glumica ukrajinskih korijena Milla Jovovich i njezin suprug, redatelj Paul W. S. Anderson početkom travnja dobili su drugu kćer, Dashiel, a njihova starija, sedmogodišnja kći zove se Ever Gabo Anderson.