ISPRAĆENA SUZAMA I ZAGRLJAJIMA

Petra: 'Bila sam izazvana!'

01.06.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Kada je Kocka došao objaviti da je Petra diskvalificirana i da odmah mora napustiti farmu, finalisti su bili razočarani i tužni, iako se znalo da je takav razvoj događaja neminovan

'Nažalost, kada dođem ovako neraspoložen, znači da nešto nije dobro. Naime, bit ću kratak, s obzirom da sam očekivao od vas da ćete kao domaćini i finalisti dočekati stare farmere na jedan prijateljski način. Niste to odradili kako treba, isto kao što se neki farmeri koji su se vratili nisu prijateljski odnosili prema vama', rekao je Kocka na sastanku na kojem su prisustvovali Petra, Ivana, Dino i Mario. 'Petra, prekršila si drugo pravilo Farme, koje glasi da se nasilje, nerad i nepravda ne toleriraju. I upravo zbog toga od ovoga trenutka si diskvalificirana, bez obzira što si finalist', glasila je presuda.
 
'Jasno mi je, ja sam izazvana, nema veze, nije bitno, ne bih pričala o tome sada, meni je drago da sam ušla u finale s ovim prekrasnim ljudima. Zaslužila sam ga svojim radom i trudom kao i oni, ne znam samo kome dajem dukate', rekla je Petra. Na njoj se vidjelo da je potresena i pomirena sa svojom sudbinom te da se trudi biti razumna. 'Dukate ostavljam Ivani Paris, zbog one jedne jedine šibice koju sam joj dala, a koju nikad nije trebala dobiti', objasnila je Ivani, koja nije mogla suspregnuti suze i jecaje.
 
Dino i Mario, kršni momci s farme, također su bili vidno potreseni, razočarani te uvjereni da se događa velika nepravda. 'Što se treba dogoditi čovjeku da prvo dobije šamarčinu šakom u glavu, pa da se onda obrani? Znači, da nije Boris uhvatio Antu, ona bi dobila šakom u glavu. Onda ne bi bilo nikakve diskvalifikacije, ona se jednostavno branila. Ona je osoba koja nije konfliktna, već se branila za svoj život', rekao je Mario. Finalisti tada još nisu znali kako će točno biti kažnjeni Gianna, Simona i Ante, pa kada im je Kocka potvrdio da u tome trenutku samo Petra napušta farmu, samo su se bespomoćno i sarkastično nasmijali.

Petri je bilo dopušteno da ponese psića Bonu, od milja Žabicu, što joj je u tome trenutku, uz neprikosnovenu potporu Ivane, Dine i Marija, vjerojatno bilo najveća utjeha.