U TEATRU &TD

Peto izdanje EB festivala završilo u party atmosferi

08.11.2015 u 13:58

Bionic
Reading

Noćni program drugog i posljednjeg dana EB festivala protekao je uz zanimljive koncerte i DJ setove koji su uspjeli pokrpati nedostatak Mykki Blanco kao glavne najavljene zvijezde

Tako nas je par sati prije početka koncertnog programa u Močvari, nažalost dočekala vijest o otkazanom nastupu Mykki Blanca zbog čega su organizatori zauzvrat ponudili besplatno uživanje u nastupima domaćeg sastava Kozmodrum i DFA Records uzdanice – Sinkane.

Nedolazak glavne zvijezde močvarnog EB programa preslikao se i na brojku posjetitelja koja je silom prilika bila znatno manja od očekivane. Ipak, to nije umanjilo kvalitetu izvedbe domaćeg Kozmodruma – sastava sačinjenog od vrsnih jazz glazbenika koji izvode novi stil klupske plesne glazbe i samim time donosi pravo osvježenje na domaću scenu.

Nakon Kozmodruma, na red je stigao miljenik Davida Byrnea - Ahmed Gallab aka Sinkane. Riječ je o glazbeniku koji je prije upuštanja u solo projekt svirao bubnjeve za bendove poput Cariboua i Of Montreala, dok se gitarskog posla uhvatio svirajući u Yeasayeru. Nakon rada za druge glazbenike, Ahmed je pod umjetničkim imenom Sinkane oformio bend koji studiozno kombinira elemente synth-funka, afrobeata, jazza, krautrocka i countryja.

#ElectronicBeatsFestival #sinkane #Zagreb #telekom

A photo posted by Marina Malinovskaya (@marphinum) on

Od uvodnog galopirajućeg ritma u krautrock maniri, Ahmed i njegov tročlani bend pokazali su impresivnu instrumentalnu uigranost. Od krautrock početka, izvedba se postepeno selila u funk groove vode koje su publiku natjerale na plesne potezei popunjavanje prvih redova ispred močvarne pozornice.

Kako dolikuje osobi koja je većinu glazbene karijere provela kao sezonski glazbenik za brojne bendove, Ahmed se nije previše upuštao u interakciju s publikom. I dok je aktualni album 'Mean Love' fokusiran na romantične pop note (s osrednjim rezultatima), live verzija je protekla u robusnom muziciranju i transcendentnim ritmovima koji su naglasili projekt Sinkane kao bend, više nego Ahmeda kao frontmena.

#ElectronicBeatsFestival #Zagreb #Ebfestival #sinkane ??@sinkane

A video posted by Marina Malinovskaya (@marphinum) on

Nakon Močvare, posljednja večer dvodnevnog EB izdanja preselila se u Teatar &TD gdje su nas je očekivao festivalski finiš s DJ setovima Romarea i DJ Kozea.

Najavljeni nastupi ovih perspektivnih DJ-eva, rezultirali su rasprodanim ulaznicama, a samim time i gužvama i usijanom atmosferom u kazališnom prostoru Teatra &TD.

Veliki interes domaćih posjetitelja EB festivala, ova dva DJ-a su u potpunosti opravdala. Svojom zanimljivom selekcijom, Romare i Koze udarili su plesni tempo koji se protezao i nije zaustavljao do sitnih jutarnjih sati.