Cold Snap

'Perfection'

14.01.2011 u 10:39

Bionic
Reading

Zastrašujuće brutalni sa svojim groove metalom, varaždinski su metalci pokazali da jako dobro znaju što rade, a što su prepoznali i u njemačkoj diskografskoj kući Mig Music iza koje stoji Manfred Schütz, osnivač SPV Gmbh Records. Ozbiljan i dobar album s nabrijanim pjesmama za svakog pravog obožavatelja metala

Više stvari ostavlja trag nakon samo jednog slušanja drugog albuma, a s obzirom na to da su svi ti tragovi i više nego pozitivni, onda se i kompletan album može ocijeniti samo pozitivnom ocjenom. Kao prvo, Cold Snapje nakon debi albuma 'Empty Promises' i više nego sazrio te se, ravnajući prema svim greškama s prvijenca, stvorio novi album na kojem skoro da i nema praznog hoda, promašaja ili neke veće mane. Kao drugo, zahvaljujući vrhunskom producentu Tueu Madsenu (Sick Of It All, Moonspell…), zvuk grupe Cold Snap doista je očaravajući, ispunjen potrebnim grooveom za glazbu koju oni izvode. I kao treće, njihove pjesme imaju glavu i rep, pametno posložene engleske stihove, snagu i energiju te onu neophodnu dozu melodične dopadljivosti ma koliko god naizgled zvučali brutalno bučni.

Povrh svega, odvažili su se i dobro su napravili što su dvije pjesme otpjevali na hrvatskom jeziku. Štoviše, 'Going Nowhere' vrlo je dobar nu metal u kombinaciji s engleskim jezikom koji sjajno leži u ovo turobno vrijeme u kojem oni izražavaju svoje stavove i uz malo jaču medijsku podršku te otvorenost glazbenih urednika i spram ove vrste glazbe, imaju hit. Potencijalan je hit i 'Epizoda sjećanja' koja je jedna od ljepših stvari na albumu, ali i na domaćoj sceni u proteklih godinu dana.

Ostatak albuma obiluje groove metalom u kojem su se Varaždinci pokazali kao pravi majstori pa nije čudo da su pronašli svog diskografskog partnera u njemačkoj diskografskoj kući Mig Musickoja bi uz malo truda mogla od njih napraviti novu europsku groove metal senzaciju. Svakako valja izdvojiti i odličnu fuziju elektronike i gitara. Taman toliko da ispuni pjesme i ostane neprimjetno u pozadini, ali jednako toliko potrebno da bi bez te iste elektronike pjesme bile pomalo suhe. Pravi saft za njihov groove metal.

Singl kojim su najavili album obrada je velikog hita Manu Chaa 'Bongo Bong' i to je ujedno možda najveća zamjerka ovom albumu. Unatoč činjenici što je u pitanju odlična obrada (kao i pripadajući videospot), takvo što im nije bilo potrebno, jer su na ostatku materijala pokazali da su dovoljno zreli i bez posezanja za obradama, ma koliko dobre one bile. Ako uzmemo u obzir da su baš obradom promovirali drugi album, definitivno je u pitanju pogrešan potez.

No sve u svemu, dobili smo još jednu domaću metal atrakciju kojoj je za sada samo potrebna publika i iskrena medijska podrška. Sve ostalo su momci iz grupe Cold Snap već sami napravili i mogu samo biti ponosni na svoj album.

Ocjjena: 9/10
Izdavač: Dancing Bear/Mig Music