BLAĆE, JURIĆ, ČAVAJDA...

Ove naše zvijezde znaju što je to bezuvjetna ljubav kućnih ljubimaca

24.04.2016 u 07:39

Bionic
Reading

Kućni ljubimci poznatih ravnopravni su članovi domaćinstva, sami biraju gdje će spavati, a neki su u domove svojih vlasnika dospjeli slučajno te šarmom i umiljatošću privremeni boravak pretvorili u stalni. Najviše vole pse, a tek ponekima su slađe umiljate mačke. Evo tko sve uživa u bezuvjetnoj ljubavi svojih miljenika

Poznati i pored velikih obaveza uspijevaju naći vremena i za svoje ljubimce. Glumac Slavko Sobin ima svoju mezimicu, ali pomaže i drugim životinjama. Donedavno je imao Scampy, mješanku retrivera i chow chowa koju je doveo čak iz Amerike gdje je od 2003. do 2007. godine studirao glumu, a nakon njezine smrti u život mu je ušla preslatka kujica Buba.

'Ona je našla mene preko Facebook prijateljice. Lutala je Osijekom i tamo je nađena i onda nas je frendica spojila jer ju je podsjetila na moju Scampy koja je otišla par tjedana prije', ispričao je Slavko. Novu ljubimicu opisuje kao čisto srebro i terapiju i obožava je.

'Ona je moja gazdarica i ako ne dobije svoje šetnje onda mi se sveti tako što obavezno radi gluposti po stanu. Obožava druge pse i glavna je u parku. Prljavica je i mora leći u svako blato. Ali je moja i najbolja mi je', rekao nam je glumac.

'Mačke imam i volim ih od malena. U mom životu 9 godina prisutan je crni mačak Woody i 5 godina bijelo krem mačak Muki kojeg je dečko spasio s ulice. Mace terapeutski djeluju na mene, jako puno pažnje si poklanjamo i one su prepune ljubavi. Najdraže su mi zato što su umiljati predatori, graciozne, potpuno svoje i van sistema, sve naprave da bude po njihovom, a zauzvrat se maze i znaju pokazati privrženost. Superiorne i inteligentne su životinje, s njima nikad nije dosadno i osobito prekrasne, mačke su zaista prelijepa stvorenja', ispričala nam je pjevačica Ivana Kindl

Pjevačica Tereza Kesovija obožava svoju devet godina staru kujicu Kiku, pasmine Cavalier King Charles. Kike je nasljednica njezine nenadoknadive Lili s kojom je dugi niz godina dijelila i dobro i zlo. Tereza je velika ljubiteljica pasa, a prije Kike i Lili imala je dva vučjaka i Bichona.

'Kad imate psa, onda znate da je u pitanju najčišća ljubav koju vam netko može pružiti. Naravno, pas nije dijete, ali ja svoje ljubimice jednako tako doživljavam – dok su male, imaju upravo reakcije djeteta, ali i reakcije puberteta dok odrastaju i konačno, u zrelijoj dobi, imaju reakcije odraslih žena sa svim lošim i dobrim stranama', izjavila je pjevačica.

Aktualna olimpijska pobjednica, europska prvakinja i svjetska viceprvakinja u bacanju diska Sandra Perković ima više kućnih ljubimaca, i to dva zeca, dva psa i tri mace.
'Jako volim životinje. Smatram da tko voli životinje voli i ljude, a ja sam jako društvena osoba. Slatki su mi, prekrasni i čine me sretnom svaki dan', rekla nam je Sandra.

Glumica Nataša Janjić svoju je kujicu mješanku Ušku iz Vukovara udomila 2013. godine. Vidjela je njezinu sliku na Facebooku.
'Volonteri su je spasili otkupivši je od neodgovornog vlasnika', izjavila je glumica. Uška je jedan sretan pas za kojeg Nataša kaže da ju je promijenila na bolje te je izjavila kako više ne može zamisliti da je nema.

'Naš Čupko je peti ravnopravni član obitelji. Već sedam godina je s nama, svakodnevno nas uveseljava, daruje nam ljubav i zabavu, izvodi nas u šetnju, dočekuje na ulaznim vratima, nitko mi se tako ne obraduje kad uđem u kuću. Dok kuham, vrti mi se oko nogu, prisluškuje moje telefonske razgovore, a znam mu se i povjeriti. Nedobog da progovori! Voli putovati s nama, nije zahtjevan na putu, Čupko je morao doći u našu obitelj, to je zen-pas, uravnotežio je naše energije, miran je i nije 'kevtalo', djeca su se kroz njega naučila odgovornosti, iskazivanju ljubavi, svi se otimamo za njega kome će sjediti u krilu, a on uživa u dobivenoj pažnji. Ima najljepše oči na svijetu iz kojih znam pročitati sva njegova raspoloženja', ispričala je operna pjevačica Sandra Bagarić

'Čarli je s nama već godinu i četiri mjeseca, a on ima godinu i pol. Jednostavno se dogodila ljubav, dugo sam tragala za kućnim ljubimcem, ali kad sam vidjela Čarlijevu sliku, cijelu noć nisam oka sklopila. Nismo tražili ni čistokrvnog, ni mješanca, tražili smo svog psa. Toliko sam sretna sto imam psa, to je bilo ostvarenje neke moje dječje želje, a imati psa je nesto predivno. Potpuno sam 'odlijepila' za psima', ispričala nam je televizijska voditeljica Antonija Blaće


Radijska i televizijska voditeljica Tatjana Jurić ima sedam godina staru bostonsku terijerku Jackie.
'Oni su mala pasmina, ali imaju sve odlike velikih pasa' izjavila je Tatjana. Njezina ljubimica obožava putovanja, vožnju autom i brodom.

To koliko ja nju volim, malo je reći! ❤️

Fotografiju objavljuje ?? Tatjana Jurić ???? Croatia (@tatjana_juric)


Nikolina Ristović poznati je borac za prava životinja. Putem društvenih mreža otkrila je da vodi brigu o čak 25 pasa, a nerijetko i putem Facebooka apelira za pomoć napuštenim kućnim ljubimcima. Ona je vlasnica dvaju psića.

Kako da im objasnim da oni NE IDU samnom van..? @acnestudios @rachelzoe @balenciaga @prada

Fotografiju objavljuje nikolina pisek (@nikolina_pisek)


Dubrovački kantautor šansona Ibrica Jusić od 1971. godine ne živi bez psa. Kaže kako su mu pas Bond i mačka Kiki najbolji prijatelji i terapeuti. Prije Bonda i Kikija Dubrovčanin je imao belgijskog ovčara. Belgijac Vagabondo s Ibricom je proveo 15 godina, a kupio ga je 1971. godine u Francuskoj. Nakon njega udomio je mješanca newfoundlanda i škotskog ovčara Oskara, koji je doživio 11 godina. Pronašao ga je na cesti u Ljubljani dok se vraćao iz Francuske. Nakon Oskara imao je škotskog ovčara Arčibalda koji je živio 15 godina.

Massimo Savić obožava svog petogodišnjeg njemačkog boksera Manga kojeg često naziva članom svoje obitelji. Psa je u porodicu dovela kći Mirna kojeg sad on i njegova supruga Eni dijele snkćeri.

Luka Nižetić svog ljubimca je kupio preko oglasa. Sibirskog haskija je nazvao Chaka, što na eskimskom znači prijatelj. Dulje vrijeme je želio nabaviti psa iz pasmine vučje krvi. Gledao je i čehoslovačke vučjake, ali na kraju se ipak odlučio za haskija. Chaku vodi svugdje sa sobom i on je njegov najbolji prijatelj.

Neki toliko vole svoje ljubimce da su ih istetovirali na svom tijelu. Nogometaš moskovskog Lokomotiva Vedran Ćorluka na nozi nosi sliku svog Oscara, japanskog špica.

New member of croatian national team ???? ?????? oskito #croatia #shibainu #hrvatska #oscar #shiba

A photo posted by Vedran Corluka (@vedran_c5) on


Glumac Mislav Čavajda ima labradora Mura kojem je slatkom fotografijom čestitao 15. rođendan na Facebooku.

'Čivavu smo odabrali jer nas je očarala Salomeina Kali koja je najljubaznija čivava koju smo sreli. Tada smo Gašpi i ja shvatili da su one tako dobre koliko ih tako odgojiš. I pasmina je dovoljno mala da je Pusa mogla s Gašpijem dijeliti njegovu sudbinu i skoro pet godina putovati s njim od tate do mene, a tako je i danas. Ona radi za hranu. Danas je Pusa važan član naše obitelji i zahvalni smo što je s nama', ispričala je pjevačica i spisateljica Anđa Marić.

A photo posted by andjamarics (@andjamarics) on