'OTROVNA KRISTINA'

Otrovna Kristina - debitantski album na CD-u i LP-u, koncertni datumi

01.02.2016 u 10:15

Bionic
Reading

Istoimeni debi album Otrovne Kristine po prvi put je objavljen na CD-u I LP-u, i to u izdanju uglednog njemačkog nezavisnog izdavača Sulatron Records. Paralelno s izlaskom nosača zvuka bend objavljuje regionalne koncertne datume.

Album 'Otrovna Kristina' mediji su opisali kao opak, muški, čvrst, prljav, sirov dokaz da je rock’n’roll življi nego ikad, a bend je već na prvom, odličnom koncertu u Tvornici kulture isijavao snagom i žestinom. Album je sniman i miksan u Zagrebu tijekom 2015. i sadrži deset pjesama. S materijala su izdvojena tri singla – 'Pita', 'Igram da zaboravim' i 'Vrata moći' – a od rujna do studenog je besplatno skinut sa sitea benda više od 2000 puta.
'Otrovna Kristina' je, zahvaljujući izdanju Sulatron Recordsa sad konačno dostupna na CD-u i LP-u (u sklopu kojeg dolazi i potpisani plakat) u cijelom svijetu. Ovaj njemački underground label specijaliziran za psihodeličan / space / kraut rock objavio je inače i nekoliko albuma zagrebačkih Seven That Spells.

Kako je najavljivano, početkom 2016. godine Otrovna Kristina započinje s koncertnim aktivnostima. Prvi dogovoreni datum je 20. veljače u riječkom Palachu. Novosadski Firchie Think Tank Studio na redu je 19., a beogradski Gun Club 20. ožujka. Hangar iz Izole ugostit će Otrovnu Kristinu 15. travnja. U pripremi je još datuma koji će uskoro biti objavljeni.