OD 19. DO 21. SRPNJA

Osmo izdanje Hartere i revolucionarna aplikacija za smartphone

23.05.2012 u 13:09

Bionic
Reading

U prostoru Energane održana je press konferencija na kojoj su predstavljene sve novosti vezane uz ovogodišnje izdanje Hartera music festivala. A bilo ih je doista mnogo!

Damir Martinović Mrle je ispred K.LJ.B.-a, organizatora Hartera music festivala i pokretača Harterine scene predstavio na ovim prostorima još neviđenu smartphone aplikaciju. Osim uobičajenih informacija o festivalu (info o izvođačima, timetable/raspored nastupa i pozornica itd) sama aplikacija omogućava download i čitanje stripa (kojega je prva epizoda predstavljena upravo na ovoj pressici!). U sklopu te stripovske priče aplikacija sadržava interaktivne mini igre vezane za strip, odnosno likove i sadržaje koji se pojavljuju u stripu, a Tuborg, kao sponzor, bit će važan dio radnje stripa koji likovima osigurava osvježenje uz neizostavnu zabavu. Bit će tu i nagradna igra koja će 'uposliti' korisnike aplikacije i tražiti od njih da budu kreativni te šalju svoje najzanimljivije fotografije preko kojih će se u aplikaciji automatski postavljati lica likova iz stripa. Najkreativniji od njih osvojit će free festivalske karte za Harteru te razne druge nagrade! Originalno bez sumnje!


Sadržaji i mogućnosti aplikacije otključavaju se skeniranjem QR kodova koji su vidljivo i strateški raspoređeni po prostoru Hartere, a velika količina QR kodova će preko tiskanih materijala biti podijeljena ili predstavljena prije samog festivala po cijeloj Hrvatskoj i regiji. Pronalazeći ih, prateći upute i likove koji će se virtualno pojavljivati u prostoru (točnije, ako pogledate kroz ekran mobitela) i sudjelujući u igrama korisnici će moći doći do raznih instalacija (npr. fontana piva), projekcija ili čak tajnih lokacija/partyja unutar samog prostora Hartere. Također, već sad samo preko aplikacije u mogućnosti ste kupiti kartu po posebnoj, povoljnijoj cijeni!

Strip će se ekskluzivno prikazivati na www.hartera.com/strip.php te naTuborgovim digitalnim platformama – Facebook.com/TuborgGreenBeat i www.tuborg.com.hr.
Jedna od interaktivnih igara koju mobilna aplikacija Hartera 2012 omogućava je i glazbena igra! Kroz natječaj koji će u suradnji Hartere i MTV-ja biti objavljen kroz nekoliko dana na www.hartera.com i na www.mtv.com.hr mladi glazbenici, producenti i DJ-i dobit će priliku postati dio aplikacije, a time i programa na Harteri! Slanjem svojih loopova, zvukova i beatova od kojih će odabrani biti implementirani u sadržaj aplikacije sudjelovat će u stvaranju glazbe na Fontani di Hartera, veličanstvenom spomeniku piva iz kojeg će teći Tuborg! Posjetitelji Hartere koji su ujedno i korisnici aplikacije na Fontani di Hartera tako će svojim smartphoneima imati priliku postati 'Orkestar di Trn Trn' tj. sami stvarati glazbu i vizuale te tako postati dio glazbenog i vizualnog programa Hartere, bez obzira na njihovo prethodno glazbeno znanje ili talent.


Na pressici je predstavljena i već spomenuta dosad neviđena fontana piva koja će se nalaziti na trgu Fontana di Hartera, a koja će zasigurno postati jedan od centralnih okupljališta posjetitelja Hartere, zbog svoje funkcije stvaranja glazbenog i vizualnog programa uz pomoć Hartera mobilne aplikacije, ali i zbog funkcije besplatnog osvježenja kojim Tuborg časti posjetitelje za vrijeme happy houra.

Na navedenoj pressici festivalski line up su, uz već najavljene Asian Dub Foundation Sound System, Laurent Garnier pres. LBS, GusGus, Ramba Amadeusa, Darkwood Dub, Ruiz, ABOP pojačali i Azari & III i Dječaci.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel također je prisustvovao press konferenciji te je iznio svoju podršku Hartera sceni i trudu koji organizatori ulažu u oživljavanje stare riječke tvornice papira i same riječke, a time i nacionalne kulturne i turističke ponude. Naglasio je svoje zadovoljstvo razvojem Hartere u smjeru kreativnog izražavanja i nadgradnje samog glazbenog festivala dodatnim sadržajima.

Pročelnik za kulturu grada Rijeke Ivan Šarar na press konferenciji izjavio je: 'U trenutku kad se svi glazbeni festivali susreću s problemima, drago mi je da Hartera festival pronašao način kako pružiti posjetiteljima nešto novo, inovativno i zanimljivo, što nadilazi okvire samog koncertnog događanja, a to je ono čemu je Hartera festival svih ovih godina i težila.'