PUTEM APLIKACIJE

Osmisli 'elektrificirajući' Yellov remiks i osvoji električni auto

04.02.2014 u 16:59

Bionic
Reading

Telekom Electronic Beats i Volkswagen pozivaju vas da uz pomoć inovativne glazbene aplikacije Yellofier kreirate svoj remiks nove pjesme renomiranog švicarskog elektronskog dua Yello! Vlasnici najboljih i najkreativnijih glazbenih uradaka bit će u sklopu natjecanja Yellofier Remix nagrađeni električnim autom Volkswagen e-up i putovanjem na festival Electronic Beats na europsku destinaciju po vlastitu izboru! Natječaj traje do 28. veljače

Yellofier inovativna je glazbena aplikacija koju je, u suradnji sa Telekomovim timom Electronic Beats, osmislio i kreirao Boris Blank, član spomenutog uspješnog avangardnog dua Yello. Dizajnirana s ciljem otkrivanja novih načina interakcije sa svijetom glazbe, Yellofier funkcionira tako da svaki snimljeni zvuk iz prirodnog okruženja pretvara u glazbu. Specijalno za ovu priliku kreirana je besplatna remiksirana verzija aplikacije pod nazivom Yellofier VW - svi potencijalni sudionici pomoću te aplikacije mogu snimiti vlastite zvukove i ukomponirati ih s elementima iz nove pjesme benda Yello 'Move, Dance, Electrified'.

Vlasnik najboljeg remiksa osvojit će novi električni auto Volkswagen e-up! i putovanje na festival Eelectronic Beats na europsku destinaciju po vlastitu izboru. Određeni broj ponajboljih natjecatelja imat će priliku prezentirati svoje uratke na festivalu 'electrified! the e-mobility weeks by Volkswagen' koji će se održati u Berlinu od 8. do 21. ožujka. Za sudjelovanje u natjecanju nisu potrebni preduvjeti – uz pomoć aplikacije Yellofier u samo nekoliko minuta baš svi mogu kreirati svoju pjesmu bez ikakvog predznanja o glazbi.

Natjecanje Yellofier Remix za cilj ima rekreiranje pjesme 'Move, Dance, Electrified' uz pomoć zvučnih elemenata Borisa Blanka i to posebno osmišljenom besplatnu verziju aplikacije Yellofier. Natjecatelji se pozivaju da eksperimentiraju sa snimljenim zvukovima s obzirom na to da aplikacija nudi mogućnost dodavanja pri kreiranju pjesme. Zvukovi i specijalni efekti mogu biti jednostavno modificirani uz pomoć obojenih kockastih tipaka – posebno osmišljeno sučelje dizajnirano je tako da omogućava komponiranje jedinstvenog muzičkog komada.

Natjecanje Yellofier Remix

Aplikacija Yellofier uključuje ritam mašinu, sekvencer, posebne efekte i sempler, a funkcionira tako da snimljene zvukove rearanžira u funky ritmove i modificira u skladu s prepoznatljivim zvukom Yelloa. Sučelje je jedinstveno, jednostavno i intuitivno. Pjesme se mogu stvarati i u suradnji više natjecatelja koji mogu razmjenjivati aranžmane. Yellofier je fascinantan futuristički način za stvaranje glazbe. Razumljiva i jednostavna za upotrebu, ova aplikacija čini iskusne producente i potpuno laike jednakima. Kada je pjesma završena, može biti postavljena na internetsku stranicu yellofier.com putem Soundclouda. Daljnji slijed događaja ovisi o natjecatelju koji može iskoristiti priliku osvojiti što više glasova svojih prijatelja. Određeni broj glasova omogućit će pjesmi mjesto među 50 najpopularnijih od kojih će tim stručnjaka – uključujući članove Yelloa i profesionalce iz tima Electronic Beatsa i Volkswagena – odabrati finaliste i pobjednika. Natjecanje Yellofier Remix traje do 28. veljače.

Pored besplatne verzije aplikacije Yellofier VW, za iOS i Androide dostupna je aplikacija Yellofier Original u trgovinama Apple's App i Google Play. Pro-verzija uključuje paket od 48 ekskluzivnih zvukova Borisa Blanka i pjesme i zvukove najzanimljivjih izvođača elektronske glazbe: Carla Craiga, Henrika Schwarza, The Orba, Trentemøllera, Booke Shadea, Orbitala, The The, Thomasa Fehlmanna, Charlesa Webstera, Håkana Lidboa i drugih