DOBRO JE ZAPAMTITE

Ona je nova hrvatska glazbena nada!

25.09.2014 u 17:25

Bionic
Reading

Luce je mlada domaća kantautorica nevjerojatnog glasa te oduševljava svojim glazbenim talentom

Ova 26-godišnjakinja nastupit će u petak 26. rujna uz Saru Renar u zagrebačkoj Tvornici kulture

Krajem svibnja Luce se predstavila pjesmom 'Možda mi' te svojim glasom i izričajem ostavila sve bez daha, a da je feedback publike vrlo pozitivan, pokazuje podatak da je ova stvar pregledana čak 50 tisuća puta na YouTubeu.

Za svoj debitantski singl Luce sama potpisuje glazbu, a iza teksta stoji renomirana Ines Prajo, poznatija po suradnji s grupom Meritas, Massimom i Jelenom Radan, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Zvonimir Dusper Dus. Pjesma, koja je ujedno početak njezine glazbene afirmacije, u kratkom je roku osvojila velik broj slušatelja.

Luce je po struci diplomirana enologinja, a kako sama kaže, oduvijek se bavila pjevanjem, ali je tek nedavno shvatila da je to ono na čemu uistinu želi ozbiljno raditi. Njezina moćna, ali opet melankolična vokalna interpretacija, prema komentarima na njezinom službenom kanalu na YouTubeu, dovodi slušatelje do rubnih emocija. I sama je malo zatečena svime onime što se oko nje događa posljednjih mjeseci i reakcijama koje je među ljudima pobudila pjesma 'Možda mi'. No ne prepuštajući ništa slučaju, u studiju marljivo radi na svom albumu prvijencu na kojem će se, uz njezin autorski rukopis, naći pjesme drugih autora, među kojima i jedna Aljoše Šerića

Već početkom listopada predstavit će svoj drugi singl, za koji kaže: 'Ova melankolična i molska pjesma, koju ću imati prilike premijerno predstaviti 26. rujna u Tvornici u sklopu koncertne promocije albuma moje kolegice Sare Renar, nastala je u suradnji s Vinkom Ergotićem te udruženim snagama potpisujemo glazbu i tekst, a stilski i žanrovski naslanja se na 'Možda mi'. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikad vratiti. Ovom prilikom zahvaljujem Sari Renar, čiji rad iznimno cijenim, što me pozvala da budem uvod u njezinu koncertnu promociju albuma i sigurna sam da će to biti večer iskrenih ženskih emocija.'

Luce nakon ovotjednog gostovanja na koncertu u Tvornici kulture očekuje snimanje videobroja za nadolazeći drugi službeni singl, a čekaju je put u Split te nastup na ovogodišnjim jubilarnim, desetim po redu Runjićevim večerima, na kojima će se naći u društvu renomiranijih imena poput Urbana, Josipe Lisac, Nine Badrić i mnogih drugih. 'Proteklih godina redovito sam pratila ovo glazbeno događanje koje je uvijek pružalo zanimljive prepjeve predivnih pjesama iz opusa gospodina Runjića. Hvala organizatorima što su me pozvali i što ću imati prilike dijeliti pozornicu s nekim od svojih idola kao što su Josipa Lisac i Urban', kaže Luce.