ROBERT TOMIĆ ZUBER

'Odmaramo se od realnog života, živeći nerealni, onaj politike'

17.08.2016 u 17:24

Bionic
Reading

Nova opcija na hrvatskoj političkoj sceni je Sasvim mala stranka. Njezin potpredsjednik je poznati TV novinar i autor priznatih dokumentarnih filmova Robert Tomić Zuber. Ispričao nam je kako je stranka nastala, kako se on našao u njoj te čime se trenutno bavi

'Ciljevi stranke su zasigurno visoki, a program vrhunski. Naime, mi smo ozbiljno shvatili tradiciju obraćanja raznim institutima da vam napišu program. Pa je tako nama program strateški uređivala Akademija svega. Stoga u programu i imamo svega pomalo', ispričao nam je Robert Tomić Zuber. U lipnju prošle godine podnio je ostavku na mjesto rukovoditelja Odjela dokumentarne produkcije HRT-a, a nakon 11 godina televizije sada je potpredsjednik samosvjesne i originalne Sasvim male stranke.

'Što se mene tiče, uvjeren sam da nije posve originalna ideja, stranke poput naše su se osnivale i osnivat će se. U svakom slučaju, u njoj smo se našli jer smo stranku sami i osnovali. Kako god, mi, pak, svoje uzore otvoreno priznajemo. Zašto da se mučimo novim idejama, kada ih oko nas ima pregršt i spremne su za primjenjivanje', rekao je.


Robert Tomić Zuber je potpredsjednik Sasvim male stranke

Na izbornoj listi stranke su, među ostalima, Vedrana Rudan, Đelo Hadžiselimović, Ella Dvornik i drugi. Ispričao nam je kako su se oni priključili i koliko članova uopće imaju.
'Ne možemo sa sigurnošću reći koliko imamo članova. Oni, od trenutka kada smo predali liste, hrpimice prilaze. U stotinama dnevno pa zapravo nismo još sve pobrojali. Ali nemamo ništa protiv trenda ovakvog rasta', izjavio je Robert.

Trenutno je, kaže, okupiran samo radom sa svojom strankom, a na pitanje kako provodi ljeto kaže da mu je, kao i ostalim članovima stranke, odmor - kampanja.
'Odmaramo se od realnog života, živeći nerealni, onaj politike, političara i kampanje', zaključio je na kraju.


Predsjednik SMS-a je Tomislav Pulić, a uz njega i Roberta Tomića Zubera u stranci su Pedja Bajović, redateljica Biljana Čakić  i Ella Dvornik.

Sasvim mala stranka danas je na svom službenom Facebooku objavila humorističan predizborni spot u kojem su pozvali građane da im doniraju dva milijuna kuna te glasuju za njih kako bi ušli u Sabor.