ORGANIZATOR ADRIA ENTERTAINMENT

'Odluka o otkazivanju Gabriela neugodno nas je iznenadila'

06.09.2013 u 15:05

Bionic
Reading

Nakon vijesti da je koncert Petera Gabriela otkazan zbog 'insolventnosti organizatora', Adria Entertainmenta, stiglo je i službeno priopćenje prozvanog 'krivca', koje donosimo u cjelini

'Odluka Live Nationa – koji je ujedno i suvlasnik tvrtke Adria Entertainmnet – neugodno nas je iznenadila. Prije svega jer smo za nju saznali iz medija, a ne iz uobičajene poslovne komunikacije.

Razlog otkaza, kao i većine ostalih koncerata koji se otkazuju, leži u slabijoj prodaji od očekivane, koja bi, nakon razočaravajuće prodaje ulaznica za Depeche Mode, We will rock you, Rogera Watersa u Splitu i Beogradu, Robbieja Williamsa, Iron Maidena, a koja je posljedica krize koja potresa zemlje regije, bila razlog smanjenja broja koncerata u regiji - što će se svakako i dogoditi.

Nije tajna da su gubici kojima je nasa tvrtka izložena ove godine veliki, međutim, bili su i prije, pa smo ih svejedno, uz pomoć publike, prevladavali.

Uglavnom, odluka Live Nationa o otkazivanju zagrebačkog koncerta i prebacivanju u Beograd je legitimna pa će stoga kupci ulaznica za koncert u Zagrebu, a koji ne žele u Beograd, biti obeštećeni za cijenu ulaznice u zakonskom roku.

Drugim riječima, povrat novca za koncert Petera Gabriela bit će moguć od 20. rujna 2013. na svim prodajnim mjestima Eventima, odnosno tamo gdje su ulaznice kupljene. Adria ce novac proslijediti Eventimu, a Eventim na prodajna mjesta. To je jedini zakonom dopušteni način povrata. Prethodna informacija, koja bi kupca koji je ulaznicu kupio u, recimo, Dubrovniku, tjerala da dođe u Zagreb, neistinita je i netočna. Povrat ulaznica, kao i uvijek do sada, bit će izvediva na mjestu gdje je ulaznica i kupljena.

Osobe koje su ulaznice kupile u uredu Adria Zabave, molimo da nas o informiraju emailom kako bismo ih uputili u proceduru povrata ulaznica.

Neovisno o tendencioznom priopćenju Live Nationa, nijedan kupac ulaznica neće ostati bez svog novca', stoji u priopćenju koje potpisuje Vladimir Ivanković, direktor Adria Entertainmenta