NEOZBILJNI FARMERI

Odakle stanarima odresci, svježe mlijeko i kravlji sir?

21.03.2009 u 18:20

Bionic
Reading

Dobro nam se učinilo da, za razliku od prošlogodišnjih, ovi stanari na farmi ne rade ništa ozbiljno. Čini se da je došlo vrijeme da i oni zasuču rukave i bace se na prave seoske poslove

Farmu je danas posjetio veterinar koji je ukućane uputio u neke životinjske tajne i dao im par savjeta. To nas je podsjetilo na prošlogodišnji show, pa smo se sjetili da s onim farmerima nije bilo šale. Otpočetka su s njima bile kravice koje je Jelena vrijedno muzla svakog jutra, bilo je kozlića i zečića, ali mesa je za ručak bilo malo.

Ove sezone to se očito promijenilo. Farmeri, iako se žale da su gladni, nerijetko si za marendu posluže šnicle čije nam je porijeklo nepoznato, jer kolinje vidjeli nismo. Sve to oni dobivaju na trampi koja je ove godine dobila šire značenje. Tako smo vidjeli da se za Simonine gaćice može dobiti kila mesa, ali i luksuzi poput čokolade. Mentor Joža, štoviše, potiče takvu razmjenu dobara, a prilikom posjeta imanju uvijek ih hvali kako su vrijedni. Pa gdje su rezultati vrijednoga rada, ako za hranu mijenjaju gaće?

Pitamo se: Mažu li nam farmeri oči? U čemu je smisao izazova ako im se na stolu serviraju pršut, vino i svježi sir? Kako to da se samo neki ukućani bude rano, a ostali spavaju dokad im se prohtije jer su navečer tulumarili? Kako to da nismo vidjeli ozbiljnije akcije od cijepanja drva i sadnje lopoča? Moguće je da će se situacija ipak promijeniti. Simonici je palo na pamet da bi mogla musti ovčice i tako dobiti ovčje mlijeko. Istinabog, nije pokazala baš zavidno znanje po tom pitanju, no za dobru volju dajemo joj peticu iz zalaganja.

Veterinarov posjet pogledajte ovdje: