TRINAESTI PO REDU

Novi album grupe U2 krajem studenoga

16.10.2013 u 19:59

Bionic
Reading

Adam Clayton, basist grupe U2, otkrio je da će taj poznati irski rock sastav najvjerojatnije završiti novi album krajem studenoga, navodi na svojim intertnetskim stranicama časopis Uncut

Zadnji album pod nazivnom 'No Line On The Horizon' objavili su 2009, a novi album na kojem će se naći 12 pjesama trebao bi biti objavljen iduće godine.

Gostujući na irskoj radio postaji 98FM, Clayton je potvrdio kako bend još uvijek radi na albumu te da ga planiraju završiti do kraja studenoga, tako da mogu uživati u Božiću.

Novi, trinaesti studijski album Clayton je opisao kao kombinaciju 'starog' i 'novog' U2: 'Zvuči kao da smo stari U2, samo zreliji, kao da je hibrid onog starog benda i ovog posljednjih 10 godina.'

Gitarist U2-a The Edge u istom je intervjuu kazao kako svaki put kad su u studiju pokušavaju izvesti nešto novo, ali da su fanovi ti koji na kraju o tome odlučuju.

Ranije ove godine dečki iz U2-a navodno su viđeni kako ulaze u njujorški studio s pjevačem grupe Coldplay Chrisom Martinom pa se spekulira da bi se i on mogao pojaviti na novom albumu.