DJEČACI

Nova splitska hip hop atrakcija

25.11.2011 u 14:07

Bionic
Reading

Svojim spotovima na You Tubeu stekli su kultni status i privukli stotine tisuća gledatelja. Dječaci, rep grupa iz Splita s jednim Zagrepčaninom, specifični su po tome što vrlo jasno i otvoreno, povremeno duhovito, progovaraju o hrvatskoj zbilji

Pri tome ne gube neku svoju urođenu pozitivnu notu, pa i najteže situacije opisuju sa šarmantnom lakoćom i originalnom prirodnošću.

Vojko Vrućina u zadnjih nekoliko godina ustoličio je sebe za balkanskog kralja punchlinea, strukture rima i suludog fluktuirajućeg deliverya. Poznat je po svojim futurističkim beatovima i sadističkoj ličnosti.

Ivo Sivo svojim dubokim glasom, smirenom izvedbom i bogatom mrežom močvarnih metafora predstavlja najmističniju trećinu dječaka.

Zondo je taj Zagrepčanin, čovjek suprotnosti, ljubitelj žestokih pića i nježnih žena, gustog dima i rijetkih delikatesa.

U samo dva dana novi album splitsko-zagrebačkog hip hop kolektiva Dječaci 'Istina' je rasprodan u cijeloj Hrvatskoj i trenutno je prvi na ljestvici najprodavanijiih albuma u Hrvatskoj, a pjesme s albuma su u dva dana na YouTubeu preslušane preko 150.000 puta.

Nakon što su Dječaci rasprodali prvu nakladu albuma 'Istina' i nakrcali riječki klub Palach, rasprodali su i dva koncerta u zagrebačkom KSET-u, i to u petak, 25. i nedjelju, 27. studenoga, te kreću u nove pohode šireći riječ ISTINE.

Popričali smo s njima...