IPAK RASKOL

Noel Gallagher napustio Oasis

29.08.2009 u 11:55

Bionic
Reading

Autor i gitarist Noel Gallagher (42) objavio je odlazak iz britanskog rock benda Oasis nakon još jedne svađe s bratom Liamom (36) zbog koje je u petak otkazan njihov nastup u Parizu

Noel se ispričao zbog otkazivanja koncerta i objavio da napušta jedan od najvećih bendova brit-popa zbog razmimoilaženja u mišljenju s bratom Liamom.

'Napuštam grupu s tugom i velikim žaljenjem. Ljudi mogu pisati što žele, no ja više ne mogu surađivati s Liamom nijedan jedini dan', objavio je Noel Gallagher na internetskoj stranici grupe.

Sukobi između braće Gallagher traju već duže vrijeme, a posljednjih mjeseci uopće nisu komunicirali. Na koncerte su dolazili odvojeno, boravili su u različitim hotelima, a viđali su se samo na pozornici. Nagađanja o raspadu benda pojačala su se kada je otkazan njihov nastup na V festivalu u Chelmsfordu prošle nedjelje. Osim na koncertu u Parizu za koji je prodano 30.000 ulaznica, trebali su nastupiti i u Italiji te Njemačkoj.

Braća Gallagher osnovala su grupu u Manchesteru 1991. godine i oni su bili jedini originalni članovi koji su ostali u grupi od prvog dana. Oasis je izrastao u jedan od najutjecajnijih britanskih rock bendova nove generacije. U čitavom svijetu prodali su više od 50 milijuna albuma. U njihove uspjehe ubraja se i osam britanskih singlova broj jedan.