ALMA PRICA

Nisam vjerovala da će me ikad primiti na glumu

20.04.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Uspješna glumica prisjetila se svojih početaka i borbe s govornom manom te otkrila da je na audiciju za Ostojićev film došla kao i svi ostali glumci i amateri

Više od desetljeća prvakinja HNK i nagrađivana glumica Alma Prica nije istupala u medijima, ali na snimanju novog filma Arsena Antona Ostojića 'Halimin put' prekinula je šutnju. Prisjetila se svojih početaka i borbe s govornom manom te otkrila da je na audiciju za Ostojićev film došla kao i svi ostali glumci i amateri.

'Prije godinu dana nazvao me redatelj Arsen Ostojić i ponudio da pročitam 'Halimin put'. Ne znam točno jesam li u prvom čitanju odmah uspjela sve povezati u priči, ali me emotivno dotaknula. Otišla sam na audiciju, obavila probna snimanja sa Slobodanom Trinićem i izbor je pao na mene. Na redateljsku odgovornost i moju glumačku radost. Radim s ekipom vrhunskih profesionalaca pa mi je veliki užitak doći na snimanje, čak i kad moram ustati u pet ujutro', rekla je 49-godišnja Alma Prica.

A koliko je još kao djevojka bila zaljubljena u glumu i kazalište, govori njezin dvogodišnji trud, sve da bi upisala Akademiju. Zbog govorne mane pohađala je i vježbe u SUVAG-u. 'To je već stara priča, ali i ja sam stara', rekla je kroz smijeh i dodala: 'Da, istina je da sam imala govornu manu, tzv. francusko R, i na ispravljanju tog jednog slova radila sam dvije godine. Danas kad sam umorna nekad znam malo 'zarrrolati', ali tu grešku sada čujem samo ja', kaže glumica.

Iako po prirodi, kaže, nije uporna, tolika zanesenost kazalištem bila joj je motivacija. Ipak, mislila je da neće proći na prijemnom. 'Jako sam željela upisati glumu i biti dio te škole jer mi se činilo da s tim imaš mogućnost ulaska u neku drugu dimenziju. No nisam baš vjerovala da će me primiti. S druge strane, nisam se ni opterećivala time. Mislila sam, ako me i odbiju, pa što, ići ću opet', rekla je glumica.