22. TRAVNJA

Nina Romić u Močvari

14.04.2010 u 13:09

Bionic
Reading

Mlada kantautorica nastupit će u klubu Močvara u četvrtak, 22. travnja s početkom u 21 sat

Svoje prve, kućne radove Nina je demonstrirala na Earbugsu, Last.fm-u, MySpaceu i tako stekla naklonost publike koja je prepoznala da osebujnim glasom u seriji iznimnih pjesama progovara o najintimnijim stvarima sa specifičnom dozom osjećajnosti i iskrenosti.

Sve to prepoznala je dubrovačka grupa Izae, a kasnije i Dunja Knebl, koja joj je ponudila prvu pravu diskografsku kolaboraciju (album božićnih pjesama 'Dođe božić, oj koledo'). Pod okriljem diskografske kuće Aquarius Records Nina je nedavno objavila debitantski album 'Daljine', koji će ovom prilikom i predstaviti.

Ninin kristalno čist glas kritičare podsjeća podjednako i na Joan Baez i na Marissu Nadler.

Nina Romić već je dugo aktivna u sjenama zagrebačke klupske scene, a tijekom vremena oformila je bend u sastavu Frederic Lanz (klavijature, harmonika) i Damjan Čakmak (gitara), koji su postali njezin oslonac na koncertima. U većini slučajeva njihovi koncertni nastupi nisu samostalnog, već skupnog karaktera, uz pratnju bendova koji na sličan, emotivan način doživljavaju glazbu – Voland Le Mat, Mika Male, Bebe na vole, što je praksa koju će demonstrirati i na ovom koncertu.

Cijena je ulaznice 30 kuna.