HELENA ŠOPAR O GLUMI

Nikad prije nisam se ljubila bez osjećaja

17.08.2011 u 11:25

Bionic
Reading

Helena Šopar, hrvatska manekenka koja se proslavila snimivši brojne kampanje i naslovnice za prestižne svjetske modne magazine, uskoro će zablistati i na velikom platnu

U sklopu Noir Festivala koji se 20. i 21. kolovoza održava u Zadru bit će premijerno prikazan kratkometražni film britanskog fotografa Gavina Bonda, u kojemu uz Helenu Šopar igra Brian Geraghty, glumac iz Oscarom nagrađenog filma 'Narednik James'.

Heleni Šopar ostvarila se životna želja – baviti se glumom. U filmu glumi shizofreničarku koja zavodi Briana Geraghtyja, a da za to nije imala posebnih priprema. 'Kad su me nazvali, nisam točno znala o čemu je riječ. Vlasnik agencije u New Yorku zna da želim biti glumica pa mi je obećao da će mi javiti bude li neki kasting. Prvo sam mislila da je posrijedi manekenski angažman dok mi nisu rekli da sam dobila ulogu u kratkom filmu i da je ekipa super. Znala sam da je redatelj odličan jer je prije bio jako poznat fotograf', ispričala je lijepa Hrvatica s njujorškom adresom.

U filmu, otkriva, glume samo ona i Brian. 'Bio je jako simpatičan i drag. Nije imao posebne zahtjeve i točno se vidi da zna što radi. Sami smo u filmu, s tim da on ima veću ulogu. Začudila sam se kad sam vidjela kako se brzo može transformirati. Ali dobro sam se snašla', priča Helena.

Najteže joj je pao prvi poljubac na setu. 'Nije mi bio problem biti polugola jer sam to već proživjela u manekenstvu, ali poljubac mi je bio šok. Oblio me hladan znoj i mislila sam da neću moći. Otišla sam na WC, stala pred ogledalo i shvatila da moram odlučiti. Ako to sada ne napravim, nikada neću. Nakon petnaest minuta izašla sam i poljubila ga. Nikad prije nisam se ljubila bez osjećaja. Kao da je zid ispred mene', iskrena je Šopar.

Idući cilj joj je, kaže, snimiti što više filmova i uspjeti u glumi. Trenutačno se i dalje bavi manekenstvom, no u siječnju i veljači planira otići na još jedan tečaj glume u New Yorku.