NOVA KARIJERA

Nika Fleiss: Ako preživim Poreč, ostalo će biti mačji kašalj!

07.05.2016 u 08:23

Bionic
Reading

Otkako se oprostila od profesionalne skijaške karijere, Nika Fleiss je okrenula novu životnu stranicu i uzdignute glave krenula u nove pobjede. Svoju energiju uložila je u akademsko obrazovanje te je prošle godine postala prvostupnica novinarstva na privatnom veleučilištu Vern. Jedna od najuspješnijih hrvatskih skijašica nam se pohvalila s novim poslovnim pothvatom te je progovorila o svojim planovima i ambicijama

Prije šest godina napustila je profesionalno skijanje. Kao i svakom vrhunskom sportašu, odlazak iz sporta, bio joj je velik emocionalni izazov i trebalo joj je dvije godine da nađe nešto što će je ispunjavati i veseliti. Radila je kao voditeljica komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu te kao vanjska suradnica na HRT-a kao sportska komentatorica i novinarka na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine. Sada je pred njom novi, veliki poslovni zalogaj.

'Raditi u HSS mi je bilo super iskustvo i puno sam naučila što mi je dobra odskočna daska za dalje. Odlučila sam pokrenuti vlastitu agenciju za PR, komunikacije, organizaciju evenata, podršku u vođenju digitalnih komunikacija te brigu oko sportaša na isti način kroz paket PR-a, marketinga i menadžiranja. Cijela priča bazirana je na sportu i eventima u kojima i imam iskustva nakon pet godina rada na Vip snježnoj kraljici te na ostalim eventima kao što su Hanžekovićev memorijal, Croatia rally, Weekend Media Festival', kaže Nika.

Otkrila nam je kako je izabrala ime svojoj agenciji.
'Ime agencije je PR kliNika - agencija za zdrave komunikacije i poslovanje. Zašto klinika? Jer se u klinike općenito ide da nam bude bolje, ljepše, lakše i jer u sebi sadrži i moje ime, Nika', otkrila je.

Kao prvi posao dobila je - odbojku na pijesku. Bit će voditeljica nacionalnih komunikacija za Poreč Major.
'Zadužena sam za sve medije, komunikacije oko eventa, press-centra u Poreču na samome turniru, za dio marketinga te za VIP goste. To je dosta velik zalogaj za mene malu i samu, no ako to preživim, sve će kasnije biti mačji kašalj', smije se Nika.

Nakon tog projekta čekaju je novi poslovi.
'U komunikaciji s HRT-om za jedan projekt, sa SPTV-om te Atlasom, turističkom agencijom. Nakon odbojke odmah krećem s projektom Croatia Rallyja koji je na rasporedu najesen, a na zimu me čeka Snježna kraljica na kojoj ću opet raditi svoj dio kao i do sada', rekla je. Dodaje kako se nada da će do kraja godine u svojoj agenciji moći nekog zaposliti te polako početi stvarati vlastiti tim.

'Nije me strah, jer dok sam zdrava imat ću volje i snage za radit. Volim taj posao pa me to i pokreće u isto vrijeme. Sada tek treba pokrenuti lavinu. No ne gubim vjeru. Uz to sam i dalje ambasadorica utrke Wings for life world run te ove godine i dio ekipe Renault Hrvatska #Passion4life pa je i oko toga dosta angažmana. Ali kad treba pomoći, ništa nije mi teško. U suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom i Nestleom ću i dalje pomagati na projektu 'Vrtim zdravi film'', pohvalila se. I privatnom životu Nika je sretna i ispunjena te i dalje uživa sa svojim dečkom, vozačem relija Danielom Šaškinom kojeg je upoznala početkom 2011. godine.


Nika je sretna i u privatnom životu, od 2011. je s Danielom Šaškinom