'MIRIS LOVINE' U VIDRI

Nevolje iz bračnog života zaintrigirale poznate parove

26.10.2015 u 11:06

  • +38

Poznati na premijeri predstave Miris lovine

Izvor: Pixsell / Autor: Matej Grgić/tportal, Pixsell

Bionic
Reading

Ljubav ima dva lica, a o onom manje lijepom jučer se bez cenzure govorilo na sceni kazališta Vidra gdje je intrigantna crna komedija o ženskoj osveti 'Miris lovine' privukla brojne poznate među kojima su dominirali parovi. Žene su bile zadovoljne, a jači spol komentirao je kako se nada da u odličnoj predstavi nastaloj po tekstu američke autorice Michelle Lowe neće pronaći inspiraciju za svoje životne poteze

Ma koliko je sinoć na sceni dominirala ženska snaga i osvetnička energija, na zabavi nakon premijere 'Mirisa lovine', novog projekta kazališta Moruzgva dominirala je ljubav. Mnogi poznati supružnici i parovi nasmijali su se na temu nevolja iz bračnog života, a jednoj od glavnih junakinja Barbari Noli podršku je došao pružiti njezin suprug, redatelj i sveučilišni profesor Lukas Nola, koji je bio odlično raspoložen i nije krio koliko mu se svidjela nova suprugina uloga.

'Poručio mi je kako je tema pogođena jer će sve žene sada hrliti u kazalište, a i načuo je od gospođa koje su sjedile do njega koliko ih je zaplet impresionirao. Nije mala stvar strpati muževe u hladnjaču i tamo ih ostaviti da se smrznu za sve svoje počinjene grijehe u braku', kroz smijeh će Barbara. Svaka žena, kaže, poput njezine junakinje u svom bračnom životu nalazi mane, nitko nije niti će biti izuzetak.

'Ja sam imala sreće pronaći nekog tko me razumije, s kojim imam toliko toga zajedničkog i to je bila naša najjača karika svih ovih godina kroz sve izazove koje je život pred nas stavio', smatra Barbara koju je sinoć došla pogledati i 17-godišnja kćerka Mara.

Direktorici i vlasnici kazališta Moruzgva Eciji Ojdanić svaki tekst o pogledu na život iz ženskog aspekta poželjan je u njezinom kazalištu. Zbog toga ju je zaintrigirao i ovaj američke spisateljice Michelle Lowe koji je prvi put izveden 1999. godine.

'Svaka žena će u ovom komadu pronaći neki djelić sebe i svog braka. Mnoge su žene, pa i ja, ponekad spremne na osvetu u ljubavi, samo češće na to pomislimo nego što djelujemo. Zato postoji književnost i kazalište da se na tom polju ispušemo', poručuje Ecija kojoj je suprug Robert Orhel sinoć čestitao na odličnom kazališnom ukusu. Ecija je blistala u kreaciji modnog brenda Lokomotiva čije uratke posljednjih mjeseci rado nosi.


Ecija u društvu modnog dvojca Lokomotiva Luke Grubišića i Lane Puljić

Premijeru sinoć nije propustila ni glumica Lana Barić kojoj je društvo pravio njezin novi partner povijesničar Damir Markovina, dok je Nataša Janjić kao i uvijek ponosno koračala uz svoju 'srodnu dušu' koji joj je vratio vjeru u ljubav, a možda jednom i u novi bračni pokušaj Marka Kisića.