POPUT BOGORODICE

Nepredvidljiva Bellucci u dosad neviđenom izdanju

24.11.2016 u 09:51

Bionic
Reading

Talijanska glumica odlučila je uoči blagdana zaintrigirati javnost fotografijom često provokativnog francuskog umjetnika Alija Mahdavija na kojoj se pojavljuje u ulozi Bogorodice. Fotografija je namijenjena za humanitarne svrhe, a novac nakon poznate pariške blagdanske aukcije Les Sapiens de Noel des Creatures ide u Fond za istraživanje raka

'Potječem iz katoličke obitelji, ali nisam katolkinja', odgovorila je glumica Monica Bellucci jednom na pitanje o vjeri, dodavši kako je više agnostik nego ateist. Zanimljivo je to da se često na velikom platnu našla u ulozi vjernica, a ovaj put i u ulozi Bogorodice, i to na prijedlog kontroverznog pariškog umjetnika, fotografa i dizajnera Alija Mahdavija. 

Bellucci je žena koja voli svojim ulogama prodrmati javnost, no ovaj put njezin čin bio je humanitarne prirode. Fotografija se jučer našla na poznatoj pariškoj predadventskoj aukciji Les Sapiens de Noel des Creatures, a novac od prodaje namijenjen je Fondu istraživanja raka.

Ovog tjedna Bellucci, glumica koja već godinama živi u Parizu, s još dvije slavne Francuskinje, glumicom Adèle Exarchopoulos i glazbenicom Innom Modja, našla se i na naslovnici francuskog izdanja magazina Elle s porukom solidarnosti sa sirijskim izbjeglicama 'Svi odnekud dolazimo'.

Film koji ju je u rujnu vratio na crveni tepih i svjetske naslovnice jest ljubavna drama Emira Kusturice 'Na mliječnom putu', u kojem igra glavnu ulogu i koji trenutno promovira po svijetu.

Ventes aux enchères qui ont pu rapporter une très belle somme pour la lutte contre le cancer... #sapin2016 ??

A photo posted by Sapins de Noël des Créateurs (@sapinsdescreateurs) on