U ČAST DRAGI BRITVIĆU

Neobična kombinacija: Vanna i Gabi Novak uz tambure

16.11.2016 u 08:50

Bionic
Reading

Brojni poznati glazbenici, poput Vanne, Damira Kedže, Tereze Kesovije te Gabi Novak i Matije Dedića, ove nedjelje nastupit će u studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u, pjevati u čast tekstopisca i pjesnika Drage Britvića. Posebno je zanimljivo što će svi izvođači nastupiti s Tamburaškim orkestrom HRT-a, u sasvim novim aranžmanima dobro poznatih pjesama

U nedjelju, 20. studenog, u studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u, održat će se koncert Tamburaškog orkestra HRT-a, u čast tekstopisca i pjesnika Drage Britvića. Njegove stihove uglazbljivali su Zdenko Runjić, Arsen Dedić, Đelo Jusić, Alfi Kabiljo i mnogi drugi, stvorivši nezaboravne pjesme - od domoljubnih, preko obojenih lokalnim etno idiomima pa sve do balada i šansona.

Bit će zanimljivo čuti kako zvuče 'Maslina je neobrana', 'Tko joj ljubi uplakano lice', 'Kad zazvone dubrovačka zvona' ili 'Zvona moga grada', no ovog puta u tamburaškoj izvedbi, pod ravnanjem maestra SinišeLeopolda. Cijelom koncertu posebnu čar daje to što će Britvićeve pjesme, uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a, izvesti i brojni poznati glazbenici poput Vanne, Damira Kedže, TerezeKesovije, Gabi Novak i Matije Dedića te mnogih drugih.


Tamburaški orkestar HRT-a i Siniša Leopold


Koncert se održava u čast Drage Britvića