TONI CETINSKI:

Nedostaje mi Toše, njegov glas i prijateljski zagrljaj

16.10.2012 u 09:36

Bionic
Reading

16. listopada 2007. oko 6 sati i 30 minuta ujutro smrtno je stradao Toše Proeski, a niti pet godina poslije smrti makedonskog pjevača u stravičnoj prometnoj nesreći kraj Nove Gradiške bol ne jenjava, a fanovi ga nisu zaboravili

Na današnji dan prije pet godina u prometnoj nesreći kod Nove Gradiške poginuo je makedonski pjevač Toše Proeski, a stanovnici Nove Gradiške i ove su godine obilježili godišnjicu smrti tog glazbenika, velikog humanitarca i prijatelja mladih.

Predstavnici Grada, Republike Makedonije i članovi kluba obožavatelja položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja ispred Elektrotehničke škole. Šesnaest makedonskih sportaša u subotu ujutro krenulo je na tradicionalni ultramaraton do Tošina rodnoga grada Kruševa. Danas bi trebali stići na odredište, a u četiri dana pretrčat će više od tisuću kilometara, javlja HRT

Tošinu spomen-kuću u Kruševu, koja je sagrađena prije godinu i pol dana, posjetilo je više od 180 tisuća ljudi iz cijelog svijeta. Na dan kad je Toše posljednji put održao koncert u Skopju, 5. listopada, upriličena je manifestacija pod nazivom Zvjezdano nebo.

Autobusi na kat na redovnim gradskim linijama u Skopju već deset dana kruže oblijepljeni posterima s Tošinim likom i porukom 'Budi i ti dio Tošinog zvjezdanog neba'. Uoči godišnjice smrti planirano je i održavanje niza sportskih manifestacija u njegovu čast.

U zoru, kada je stradao, održana je misa u crkvi u Kruševu, a zatim i obilazak pjevačevog groba, piše Kurir

Todor Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. u Kruševu u Makedoniji. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skopju kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. Obožavan je bio svugdje, a u rodnoj Makedoniji uživao je kultni status te je postao jedan od prvih glazbenika koji je ujedinio prostor bivše Jugoslavije. Često se bavio humanitarnim akcijama te je imao velik krug obožavatelja i fanova koji ga nisu zaboravili ni sada, nakon punih pet godina.

Slavni pjevač Tony Cetinski gostujući jutros u Doručku na Totalnom FM-u prisjetio se tragične smrti svoga dobrog prijatelja. 'Ja stvarno osjetim da je on samnom u nekim trenutcima, posebno na koncertima! Znam da to zvuči kao kliše, ali on je stvarno stalno s nama. Fali mi njegov fizički dodir, osmjeh, prijateljski zagrljaj', rekao je Tony.