ZDENKA KOVAČIČEK

'Ne mogu se više zaljubiti kao nekad'

31.01.2016 u 18:39

Bionic
Reading

Prva dama hrvatske jazz scene Zdenka Kovačiček nedavno je predstavila dvostruki album 'Zdenka pjeva Ellu i Lelu - Live in Lisinski'. Jedan CD donosi snimku koncerta koji je održala u listopadu prošle godine, a drugi CD sadrži autorske skladbe hrvatske jazz glazbenice Lele Kaplowitz. Zdenka nam je otkrila što je i danas pokreće u poslovnom smislu, kakav odnos ima s kćeri Tinom te postoji li netko poseban u njezinu srcu

Pjevačka diva kroz svoju dugovječnu karijeru dokazala je da gotovo ne postoji glazbeni stil koji ne može interpretirati. Sjajno se snalazi u svim stilovima pjevanja od jazza, rocka, bluesa, mjuzikla. Za ulogu legende džeza Elle Fitzgerald u mjuziklu 'Ella i Marilyn' bila je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta.

'Podjednako uživam u svim žanrovima, mogu to usporedit sa željom glumca da se pokaže u raznim likovima a ne samo jednom klišeju.
Ja sam oduvijek htjela biti glumica. Budući da sam u posljednje četiri godine realizirala dva sjajna mjuzikla 'Janis' i 'Ella i Marilyn', ovaj tren se ipak najbolje osjećam u glumačkim vodama, a nominacija za nagradu glumišta dokaz je tome', rekla nam je.

Već kao 13-godišnjakinja bila je velika tinejdžerska zvijezda. S Duom Hani proputovala je svijet, među ostalim imala 25 turneja po Rusiji. Iza nje je impresivna pjevačka karijera. Na pitanje je li se susrela sa zavišću, ljubomorom kolega, kaže da je toga uvijek bilo, a ima i danas.
'Ali ne od mojih kolega koje volim i s kojima sam u dobrim odnosima. Zavist uvijek dolazi najčešće od onih netalentiranih ili loših koji ne mogu dostići tu kvalitetu, a silno bi željeli. Mnogi nisu svjesni svojeg netalenta', kaže Zdenka.

Iako je prošlo nekoliko desetljeća, godine donijele iskustvo i mudrost, veselja joj se nisu promijenila. I dalje je pokreće velika ljubav prema scenskoj umjetnosti.

'Moja sreća je to što sam uspjela ostvariti najbolje projekte tek sada', izjavila je. Da nije pjevačica, Zdenka bi bila glumica. Malo je poznato da je, iako nije završila studij glume, od 1984. počela pohađati glumačku klasu Marije Kohn i kasnije surađivala i učila od Krešimira Zidarića u kazalištu Bagatela.


Zdenka za ljubav kaže da je promjenjive prirode

Iako djeluje energično, pjevačica nikad nije bila stroga prema kćeri Tini. S njom ima odnos pun ljubavi i razumijevanja.
'Ona je moja prijateljica, ima svoj život koji nije javan i daje mi veliku podršku jer voli glazbu i kazalište', kaže Zdenka. Nikad, ističe, nije požalila što je kroz život išla kao samohrana majka.

Najviše je odmara šetnja psa, gledanje televizije ili druženje s prijateljima. Energična pjevačica koja godinama plijeni pozornost vitalnošću svoj vječni optimizam i mladolikost zahvaljuje uživanju u životu i svim lijepim stvarima oko sebe.

Uvijek je otvoreno govorila o ljubavi. U jednom intervjuu je izjavila da je bila zaljubljena u Gorana Bregovića, često isticala da je imala idealan brak. Postoji li danas netko poseban u njezinom srcu?
'Postoje divni prijatelji koji mi ispunjavaju slobodne trenutke, tu su kad ih trebam, pomažu u svakom trenutku, razvesele me kad sam tužna.
Takve ljude imam u srcu, mislim da se više ne mogu zaljubiti kao nekad', rekla je.

Za ljubav danas kaže da je promjenjive prirode.
'U mladosti zaljubljenost, ludost, strast, a poslije su to razumijevanje, zajednički afiniteti i druženje. Nažalost je tako, bilo bi mi draže da smo mladalački zaluđeni do kraja života', izjavila je.