SLAVUJI KAMERLENGA

Najveća imena estrade pjevaju Vinku Coci u čast

20.06.2016 u 21:08

Bionic
Reading

I ove će godine u bajkovitoj srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo najveća hrvatska estradna imena odati počast trogirskom slavuju pjevajući njegove najizvođenije pjesme

Festival je po svojoj strukturi unaprijed predodređen da se njegova sadržajna koncepcija mijenja, ali poveznica je uvijek trogirski slavuj kojemu se odaje počast i njeguje uspomena ne njegovu dobrotu i začudni glas.

Izvršni odbor festivala, kojega čine Radovan Slade-Šilović izvršni voditelj, Mugdeir Mugi Tutić umjetnički voditelj i Ratko Bartulović organizacijski voditelj, odlučio je da će na ovogodišnjim Slavujima u programskom sadržaju biti zastupljene najizvođenije skladbe koje je pjevao Vinko Coce

Na festivalu Slavuji Kamerlenga Vinko Coce 28. srpnja će nastupiti Oliver Dragojević, Goran Karan, Jaques Houdek, Mladen Grdović, Tedi Spalato, Giuliano, Miroslav Škoro, Dražen Žerić Žera, Marko Škugor, Maja Šuput, grupa Dalmatino, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Marina Tomašević, Igor Cukrov, Katarina Rautek, Petar Dragojević, Antonija Mirat, Boris Oštrić, Emma Uvalić, Alen Đuras, Blanka Smoljić, Marjan Zgonc te klape Rišpet, Contra, Tragos, Trogir i Čiovo.

Najljepše Cocine pjesme u izvedbi njegovih kolega koji su se od srca odazvali pozivu i s kulisom čarobne kule Kamerlengo kojom se Trogir s pravom diči, sasvim sigurno će Slavuje svrstati u zapaženije ovogodišnje glazbene spektakle.

Produkciju Festivala preuzima diskografska kuća Scardona gospodina Branka Paića, a izvođače će pratiti dvanaest članova Orkestra Joška Banova. Voditeljica programa bit će Lejdi Oreb, a snimku festivala emitirat će HTV.