TAKO STVARNE

Najseksi filmske prostitutke

07.04.2009 u 12:34

Bionic
Reading

Kada se neke od najseksipilnijih glumica nađu u ulogama prostitutki, povjerovali bismo da je takve moguće pronaći i na ulicama amsterdamskog Red Light Districta. Kad film završi, slijedi brzinsko hlađenje i povratak u stvarnost – one su opet samo jako zgodne, jako uspješne i jako nedodirljive glumice

'Najstariji zanat' sveprisutna je pojava od pamtivijeka i neovisno o činjenici je li legaliziran ili ne, uvijek je dobro skriven od očiju ćudorednih građana. Prostitucija svoje mjesto nalazi i na filmskom platnu, najčešće u obliku prostitutki dobra srca koje su primorane baviti se tim poslom, ali s nezaobilaznim happy endom u vidu 'onog pravog', izbavitelja iz surove stvarnosti. Ipak, ima i onih koje su zaigrale u nešto kvalitetnijim, ali i bizarnijim scenarijima. Donosimo vam naš izbor najseksi filmski prostitutki.


1. MONICA BELLUCCI – SHOOT 'EM UP

Da Monika glumi časnu sestru, čak i tada našli bismo razlog da je stavimo na vrh neke liste, a kada se radi o ulozi prostitutke, sva daljna objašnjenja suvišna su. Film Shoot’ em up Michaela Davisa po mnogočemu je osebujan uradak. Osim što glavni junak neprestano puca iz pištolja, kompulzivno jede mrkvu i dojenčetu pušta heavy metal, još jedna nastranost našla je svoje mjesto u scenariju – Monica Bellucci je prostitutka/dojilja Donna Quintano. Možda ovo zvuči perverzno, no ako ste gledali filmove poput 'Dobermanna' ili 'Nepovratnog', tada znate da od gospođe Bellucci – Cassel možemo očekivati zaista sve.2. ROSARIO DAWSON – SIN CITY

 
Kladimo se da je Rosario Dawson ostvarila većinu muških fantazija ušetavši u adaptaciju stripa Sin City kao prostitutka Gail. Nemilosrdna vladarica 'Starog grada' u kojem prostitutke drže vlast, mračnim ulicama šeće se omotana u samo nekoliko kožnatih vrpci uz nezaobilazni accessoire – pištolj. Glumica je izjavila da se u potpunosti saživjela sa svojim kostimom i ulogom, Clive Owen nije mogao vjerovati da će stvarno glumiti kraj nje, no nakon što je obrisao sline, snimanje je moglo početi. Što reći? Mi smo uživali u svakoj sekundi.
3. NICOLE KIDMAN - MOULIN ROUGE

Iako u ovom mjuziklu zapravo nema ničeg eksplicitnog, Nicole Kidman uspjela je cijeli film prožeti sebi svojstvenom 'hladnom' erotikom. Crvenokosa kurtizana, vladarica kluba Moulin Rouge hedonizam, raskoš i slavu mijenjala bi za siromašnog pisca, ali na kraju ipak svršava tragično. Oduševila nas je stasom i glasom.


4. KIM BASINGER – L. A. CONFIDENTIAL

Lynn Bracken tajanstvena je prostitutka kojoj muškarci teško moguodoljeti. Opčinila je mnoge, ali se zaljubila u onog koji joj u prvihpet minuta nije rekao da izgleda kao Veronica Lake – rekao joj je daizgleda bolje. Kao prostitutka Kim ne djeluje droljasto, već odišedostojanstvenošću i rijetkim seksipilom koji je začinjen britkimdijalozima. Zasluženi Oscar.

5. CATHERINE DENEUVE – BELLE DE JOUR

Možda se pitate što jedna tako fina Francuskinja radi na našoj listi, pogotovo zato što davne 1967, kada je film snimljen, ključni dio oprave prostitutki (donje rublje) nije bio izazovan kao danas. 'Belle de Jour' će vas zato osvojiti pričom. Severine se ne okreće prostituciji jer ne može skrpati kraj s krajem. Upravo suprotno, ona je dobrostojeća gospođa, supruga uglednog liječnika s kojim ne može postići seksualno zadovoljstvo, pa se odlučuje za dvostruki život. On preko dana uključuje prostituiranje koje joj omogućuje ostvarivanje najmračnijih mazohističkih fantazija.

6. JODIE FOSTER – TAKSIST

Četrnaestogodišnja Jodie se ulogom prostitutke probila u svijet velikih zvijezda zaradivši i nominaciju za Oscara. Osim toga, filmom je zaradila i opsesivnog obožavatelja koji je, u namjeri da privuče njezinu pažnju, isplanirao i pokušao atentat na tada aktualnoga predsjednika Reagana. Film je postao klasik, a Jodie na veliku žalost obožavatelja – ljubiteljica istoga spola.

7. PATRICIA ARQUETTE – PRAVA ROMANSA

U filmu čiji scenarij potpisuje Tarantino ne nedostaje nasilja, pucačine i droge, a u sve to uspjela se ugurati i ljubavna priča Clarencea i mlade prostitutke Alabame. Slatka kao teglica meda, osvojila je Christiana Slatera i donijela mu sijaset problema koje mora riješiti do kraja filma - oženiti je, ubiti njezina svodnika i pokušati preprodati aktovku punu droge. Usprkos akciji i neprestanom bježanju od mafije, Alabama se ne skida iz seksi šaljivih outfita nalik onima koje bi odjenula nešto starija Lolita.
8. JULIA ROBERTS – ZGODNA ŽENA

Julia ili dobrodušna prostitutka Vivian Ward na popisu je zbog samo jednoga razloga: činjenice da je Zgodna žena najpoznatiji film ovakve tematike. Budući da o priči zasigurno znate sve, dodali bismo samo to da je ona vjerojatno najsladunjaviji manifest rečenice 'ljubav pobjeđuje sve'. I zaista, u tom je filmu ljubav pobijedila sve, čak i našu volju da povjerujemo u to da su takvi scenariji mogući. To, dakako, ne znači da pridjev zgodna u nazivu filma ne drži vodu.

9. MELANIE GRIFFITH – MILK MONEY

Na tragu sladunjavosti 'Zgodne žene', još je jedan filmski uradak, s Melanie Griffith kao prostitutkom u glavnoj ulozi. Malo manje fatalno, s malo manje patetike, Milk Money prvenstveno je zabavan film za djecu s nezaobilaznim didaktičkim porukama. Iako nas Melanie oboružava svojim glasićem, pa je zapravo i ne doživljavamo kao fatalnu zavodnicu, mora se priznati da u ovome filmu, prije no što je od sebe napravila utegnutu voštanu lutku, izgleda zaista sjajno.

 10. HEATHER GRAHAM - IZ PAKLA


 Budući da netko mora zauzeti i posljednje mjesto, odlučili smo ga prepustiti slatkici Heather Graham. Dok Johnny Depp ne mora puno raditi na sebi da bi izvrsno odglumio raznorazne čudake, Heather bi svakako trebala uzeti instrukcije od neke dame s ulice i malo uvježbati zanat. Zgodna je, trudi se i vidimo da tu ima skrivenoga potencijala pa joj dajemo šansu da nas možda u kojem budućem filmu i uvjeri u to da je prijateljica noći.