LINIJE NA PRAVOM MJESTU

Najseksi animirane junakinje

24.07.2010 u 06:57

Bionic
Reading

One su lijepe, izazovnih oblina, ženstvene i seksi. Jedini problem je što su – nacrtane. No, na našu sreću, većina crtača i animatora je odlučila isto – kad već crtaju žene, zašto ih ne bi nacrtali što izazovnijima? Prisjetimo se tek nekolicine najseksi animiranih junakinja


Betty Boop

Betty Boop nastala je iz pera animatora Maxa Fleishera u tridesetim godinama prošlog stoljeća. Kao što njezin tvorac sam kaže, Betty je osmišljena kao spoj Helen Kane i Clare Bow, popularnih glumica iz ere nijemog filma. Smatrana je najpoznatijim seks simbolom animiranog svijeta sve do 1988. kada ju je na tom mjestu smijenila izazovna Jessica Rabbit.

Crtići o Betty Boot bili su prepuni dobre glazbe, suptilnih elemenata na temu Velike depresije, ali i bezbrižne seksualnosti. Upravo zbog seksualnih insinuacija, Betty je prvi animirani lik koji je pao pod škarice cenzora, zbog čega su njezini tvorci morali malo suzbiti njenju putenost.

Odjevena u malu crnu haljinu s podvezicom, Betty je postajala sve popularnija kao prvi animirani lik koji po prvi puta prikazuje ženstvenost, te je do danas stekla legendarnu popularnost s vojskom obožavatelja diljem cijelog svijeta.

Njezina karakterizacija popločila je put za svojevrsno seksualno oslobođenje ostalih likova, ne samo animiranih, nego i igranih. U mirovinu je otišla s punih 58 godina, a posljedni puta je s filmskog platna namigivala gledateljima upravo u spomenutom 'Tko je smjestio zeki Rogeru'


Princeza Jasmina (Aladin)

Princezu Jasminu osmislio je Disneyev animator John Musker, koji je dobio prilično težak zadatak. Kao što smo navikli, Disneyevi filmovi su prepuni junakinja u glavnim i sporednim ulogama, i teško je odlučiti koja je ljupkija ili dražesnija.

No, Muskerova Jasmina morala je biti drugačija. Za početak, tada je bila prva Disneyeva ljepotica koja ne potječe iz Europe, a usto je i seksi.

Jasmina je kći sultana, a upoznajemo je baš u trenutku kad je njezin otac donio zakon da mora izabrati princa za kojeg će se udati. No, ona je slobodoumna, a sve što želi je malo slobode, baš kao i sve djevojke njezine dobi.

Naoružana neiscrpnim količinama tvrdoglavosti i volje, Jasmina je željna za avantuarama i ustrajna u želji da obiđe cijeli svijet. Iako izazovna, njezin karakter tek je početak njezine privlačnosti.

Po prvi puta u Disneyevom filmu vidimo junakinju s izazovnom ženskom figurom. Obzirom da potječe iz izmišljenog arapskog grada Agrabaha, tvorci su smatrali jedino logično da njezin kostim podsjeća na onaj trbušnih plesačica, a takav stil samo pridodaje seksualnosti Jasmine. Do danas Jasmina ostaje najseksi junakinjom Disneyevih filmova.


Turanga Leela (Futurama)

Turanga Leela nastala je iz tvornice brutalnog humora, uma Matta Groeninga. Za razliku od neuglednih likova u njegovom popularnijem projektu, Simpsonima, u Futramu je ubacio izazovnu junakinju koju će mnogi pokušati snubiti.

Naravno, ne može sve biti tako savršeno, Groening je Leeli podario samo jedno oko, što joj, istitni za volju, dosta otežava očijukanje.

Bez obzira što su njezini kolege isprva mislili za nju da je kiklopični izvanzemaljac i bez obzira što se ispostavilo da je zapravo kanalizacijski mutant, Leela je seksi, daleko više od ostatka čudesne posade broda Planet Express.

Usto im je i kapetanica, a njezina odrješitost i snaga volje samo dodaju na njezinoj privlačnosti. Iako za njezinim skutama vječno trčkara njezina tajna simpatija Fry, svoju seksualnost Leela je ipak oslobodila s nepodnošljivo umišljenim kapetanom Zappom Branniganom.


Dr. Aki Ross (Final Fantasy)

'Final Fantasy' nije samo jedna od prvih, ako ne i prva ozbiljnija adaptacija računalne igre, ujedno i jedna od rijetkih dobro prihvaćenih od strane publike, već i film koji je pomaknuo granice mogućeg zahvaljujući impresivnoj animaciji i razini detalja koja dotad nije zabilježena na filmskom platnu. To se najbolje očituje u liku glavne junakinje, doktorice Aki Ross.

Aki je briljantna mlada znanstvenica zadužena za pronalazak rješenja u borbi protiv izvanzemaljske invazije, a usto je i vrlo seksi. Uz pomoć za ono vrijeme od prije gotovo deset godina nevjerojatne računalne animacije, senzualnost mlade znanstvenice izvire iz svakog njezinog pokreta, naglašenog njezinom pripijenom uniformom.

A za gledatelje željne scena s malo golišavijom Aki u glavnoj ulozi, njezini tvorci su osmislili imaginarni photo session za naslovnicu časopisa GQ za koji je Aki pokazala svoje atribute u oskudnom bikiniju.


Jessica Rabbit (Tko je smjestio zeki Rogeru)

Otkako je njezina duga noga izvirala iza zastora pozornice zadimljenog noćnog kluba u znak početka njezinog nezaboravnog senzualnog nastupa, Jessica Rabbit zasjela je na tron najseksi kraljice animiranih filmova.

Svoj debitanski nastup na pozornici ostvarila je u Zemeckisovom spoju filma i animacije. Naravno, radi se o trima Oscarima ovjenčanom remek-djelcu 'Tko je smjestio zeki Rogeru' gdje je naslovnom liku patnje zadavala njegova izazovno odjevena supruga vatrene kose i upitnog morala.

Iako je bio noćna mora za snimiti ga, film se pokazao kao izvrstan financijski uspjeh ponajviše zahvaljujući činjenici da je bio prekretnica u spajanju živih glumaca s animiranima, a dodatni šarm mu je dalo pregršt referenci na klasike animiranih filmova. Tako su se po prvi puta na istom ekranu našli Mickey Mouse i Zekoslav Mrkva, a uz senzualnu Jessicu atmosferu je podigla i dotadašnja seks-bomba crtića, Betty Boop.

Glasine da se na produženom DVD-u crvenokosa barska zabavljačica u jednoj sceni razgolićuje rezultirale su rasprodajom prve naklade u rekordnom roku, što dovoljno govori o seksualnosti Jessice Rabbit. Osim za seksualnost, Jessica Rabbit dobila je i priznanje za odjeću – njezina crvena haljina s dekolteom i prorezom koji otkriva savršeno oblikovanu nogu proglašena je najreprezentativnijim komadom odjeće koji je ikad nosio neki animirani lik.