TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Najneobičniji (i pritom smiješni) parovi iz TV serija

14.02.2017 u 14:00

Bionic
Reading

Kada se povežu Dan zaljubljenih i televizijske serije, obično počnu cici-mici i ljigi-ljigi priče o najljepšim televizijskim ljubavnim pričama pa svi zapnu za Rossa i Rachel, Blakea i Krystl, Eden i Cruz te Brendu i Dylana. No ima i onih drugih parova iz televizijskih serija - onih koji možda ne izazivaju toliko razdraganih uzdaha, ali su nas dobro nasmijali ili nas barem zabavili svojom bizarnošću. I njima je Valentinovo

Ross i Rachel, Carrie i Faca, Eden i Cruz, Luigi i Bepina... sve su to ljubavni parovi iz televizijskih serija nad kojima smo slinili, navijali za njih, koji put ih mrzili zato što su tako glupo savršeni, ali u svakom slučaju, sve su to velike televizijske ljubavne priče koje se gotovo svake godine spominju na Valentinovo, valjda u nekakvoj namjeri da nas nadahnu na ljubavnije provođenje toga dana ili barem desetak minuta raznježenog uzdisanja dok čitamo članak o njima.

No zašto ne pokušati nešto malo drugačije? Zašto se ne prisjetiti i onih drugih parova; čudnih, disfunkcionalnih, bizarnih i smiješnih, onih koje smo također dobro zapamtili iz raznih televizijskih serija, ali nad kojima nismo toliko uzdisali i maštali, ali su nas znali zabaviti, začuditi i - ono što je najvažnije - dobro nasmijati. Donosimo zato valentinovski popis najneobičnijih parova iz popularnih TV serija. Njih sigurno nećete mrziti zato što su presavršeni ili ljigavi.

10. Karen Walker i Jack McFarland iz serije 'Will i Grace'

Jack i Karen - nezaboravni
Karen Walker na ovom je popisu bez problema mogla završiti i sa svojim prvim mužem, u seriji nikada vidljivim Stanom, a mogla je to i sa svojim drugim mužem, Lyleom Finsterom, kojega u seriji tumači legendarni John Cleese, ali ipak... Ljubav Karenina života ipak je Jack McFarland, njezin najbolji prijatelj koji joj nikada nije bio niti joj je mogao biti ljubavnik jer više voli momke nego cure. Karen i Jack unatoč su tome, kako i gornji videozapis kaže - nezaboravni i urnebesno smiješni.


9. Leela i Zapp Brannigan iz serije 'Futurama'

Zapp Brannigan objašnjava kako voditi ljubav protiv žene
Sirota Leela iz 'Futurame'! Zbog osebujnih je fizičkih karakteristika imala problema s nalaženjem partnera, a onda se za nju zalijepio jedan od najvećih svemirskih debila, Zapp Brannigan. Kakav debil? Pogledajte u videozapisu! Naravno, Leela je stalno zanemarivala žudnju svojeg prijatelja i kolege, poluluzera Frya, koji ne bi ispadao ovako spektakularan kreten, ali moglo bi se i o tom paru napisati par neobičnih rečenica.



8. Dwight i Angela iz američkog 'Officea'

Dwightova prošnja Angele
Sumanuti čudak Dwight Schrute jedan od najboljih likova u američkoj varijanti serije 'U uredu' i iako smo svi obožavali gledati njegova prepucavanja s kolegom Jimom i pokušaje da se što dublje rektalno uvuče šefu Michaelu, nismo baš očekivali da će se Dwight tijekom serije i zaljubiti. Nismo to očekivali čak ni kada je započeo tajnu vezu s kolegicom Angelom, ali eto - na kraju je čak i Dwight dobio svoj hepiend sa srčekima, jednorozima i sentišima.


7. Liz Lemon i Dr. Drew Baird iz serije 'Televizijska posla'

Liz Lemon i glupi ljepotan
Glavna junakinja 'Televizijskih posla', showrunnerica Liz Lemon tijekom je serije odradila junački dio groznih, urnebesnih ili jednostavno pogrešnih muškaraca, ali jedan od najsmješnijih definitivno je bio Dr. Drew Baird, lik koji je toliko zgodan da su mu u životu svi progledavali kroz prste - do te mjere da je uspio završiti medicinski fakultet a da pritom nema blage veze o liječenju. Jon Hamm urnebesno je odglumio lijepu budaletinu koja se, povrh svega, na kraju uspijeva i ozbiljno osakatiti zahvaljujući svojim izbojima neinteligencije, a Tina Fey kao Liz Lemon u nekoliko mu se navrata vraćala, iako je bila svjesna koliki je glupan, osiguravajući nam tako dodatne minute zabave.


6. Barney Stinson i Abby u seriji 'Kako sam upoznao vašu majku'

Barney i Abby glume da su zaljubljeni
Ah, Barney Stinson... mogao bi zauzeti čitav popis sa svojim rubno kabaretskim donjuanstvom i čudnim komadima koje je zaveo u svim sezonama serije 'Kako sam upoznao vašu majku', no apsolutno je najzabavniji bio njegov kratki sraz s Abby, koju je sjajno odglumila Britney Spears. Abby i Barney, naime, pokušali su napakostiti Barneyjevom najboljem prijatelju i glavnom junaku serije pretvarajući se da su zaljubljeni i da će se vjenčati. Ne djeluje vam smiješno? Onda sigurno niste gledali seriju.


5. April i Andy iz serije 'Parks and Recreation'

Andy je u bedu
Andy i April bez konkurencije su najveći čudaci na ovome popisu. Ona je flegmatična i cinična, on blesav i neodgovoran, bez ikakvih filtera u izražavanju osjećaja i misli. Naizgled nespojivi, postaju jedan od najstabilnijih parova među ekipom iz odjela za parkove i rekreaciju svojega gradića i neprekidno su urnebesno zabavni.


4. Niles i Maris iz serije 'Frasier'

Ekipa 'Frasiera' govori o misteriji Nilesove supruge Maris
Iako je glavna romansa u seriji 'Frasier' ona između Frasierova brata Nilesa i njegovateljice Daphne, najneobičnija je veza ona između tog istog Nilesa i njegove prve supruge Maris. Maris je jedan od onih likova u sitcomovima koje nikada ne vidimo, ali su itekako prisutni u priči, a u konkretnom je slučaju riječ o osobi koja svojom hirovitom i apsolutno nevjerojatnom personom apsolutno gospodari svojim partnerom. Tvorci serije možda su u nekom trenutku i razmišljali o tome da prikažu Maris, ali do tog trenutka o njoj je u seriji ispričano toliko priča da više nije bilo ljudskog bića koje bi moglo utjeloviti taj lik.


3. Charlie i Rose iz serije 'Dva i pol muškarca'

Charlie pokušava pobjeći od Rose
Iako je Rose u seriji 'Dva i pol muškarca', kao i mnoge druge žene u toj seriji, prikazana kroz seksistički stereotip luđakinje koja se zalijepila za bezbrižnog fakina, mora se priznati da je taj lik ispao vrlo šarolik i smiješan. Od odjeće koju nosi preko glasića kojim govori pa sve do apsolutno stravičnih poduhvata u kojima pokušava zarobiti Charlieja ova opsjednuta susjeda jedan je od nasmješnijih dijelova serije i jedan od najzanimljivijih odnosa koje je njezin glavni junak ostvario dok je još živio u kući u Malibuu.


2. Chandler i Janice iz serije 'Prijatelji'

Chandler prekida s Janice
Ma, kakvi Ross i Rachel, kakvi Chandler i Monica! Najsmješniji par u seriji 'Prijatelji' bez ikakve je sumnje nastao onoga trenutka kada je Chandler odlučio izaći na spoj s nazalnom aw-my-gawd princezom Janice. Iritantna i ekstrovertirana preko svake mjere, ali i na svoj način duhovita, Janice je bila najslikovitija Chandlerova djevojka, ali i jedan od najzabavnijih sporednih likova u 'Prijateljima'. Vjerojatno se zato povremeno pojavljivala u seriji sve do njezina samog kraja i u najrazličitijim situacijama - od novogodišnje proslave do rađaonice.


1. Sheldon i Amy iz serije 'Teorija velikog praska'

Sheldon i Amy napokon konzumiraju svoju vezu
I za kraj, naravno, trenutačni vladari čudnovatih parova u televizijskim serijama - Dr. Sheldon Cooper i Dr. Amy Farrah Fowler. Spojeni internetskim eksperimentom dvojice Sheldonovih prijatelja i više-manje nerazdvojni od prve zajedničke kave, Sheldon i Amy rekorderi su u odlaganju važnih prijelomnih točaka veze, pa im je tako, primjerice, trebalo pet godina da zajedno spavaju, a za većinu su ostalih momenata svoje veze imali poseban ugovor prema kojemu su se ravnali. Sheldon i Amy totalne su karikature i teško da ćete baš takve ljude upoznati u stvarnosti, ali oni su kraljica i kralj nerdova, njihova nada u bolju budućnost bez usamljenosti i, unatoč čudaštvu, zapravo simpatično utjelovljenje ideje da svatko može naći nekoga tko će ga voljeti.