MILENA DRAVIĆ

'Najljepši poklon mi je to što je mom Draganu bolje'

06.10.2015 u 12:36

Bionic
Reading

Milena Dravić, jedna je od najvećih filmskih diva bivše države, za svoj 75. rođendan imala je čak dva slavlja. Prvo u kazalištu u kojem je glumila, a onda i sa svojim suprugom Draganom Nikolićem

'Noć prije sam igrala predstavu 'Harold i Maude' pa su mi u ponoć čestitale moje kolege iz Beogradskog dramskog pozorišta. S njima sam prvo proslavila rođendan', kaže Milena Dravić. Jučer je pak svoj dan provela u obiteljskom ozračju, uz supruga Dragana Nikolića u Vrnjačkoj Banji, u kojoj se nalazi zbog primanja nove terapije uslijed problema s debelim crijevom koje je operirao u veljači na Klinici za digestivne bolesti u Beogradu.

'Sretna sam jer mi se javilo puno ljudi da mi poželi sve najljepše za rođendan. Čestitke sam primala cijelog dana zaista sa svih strana - od rodbine, prijatelja, kolega. Ali meni je najvažniji i najljepši rođendanski poklon to što je moj Gaga bolje', rekla je beogradska glumica.

'Četrdesete, pa ni pedesete nisu mi donijele opterećenje kakvo danas imaju žene s dvadeset godina. Smatraju se starim, ali ja nisam živjela u takvoj psihozi. Svjesna sam svojih godina, ali nisam opterećena njima. Treba znati nositi svoje godine', ističe.

Samoj sebi je poželjela jedino - zdravlje. 'U ovim teškim vremenima što mogu poželjeti osim da čovjek ostane dobrog zdravlja, zdrave pameti i pozitivan koliko god je to moguće. Neko vrijeme nisam radila jer sam što više htjela biti uz Dragana, ali sada se ponovo vraćam poslu. Za četiri, pet dana počinjem sa snimanjem serije 'Komšije' u režiji Milana Karadžića tako da ću živjeti na relaciji Vrnjačka Banja - Beograd. Ali neće mi biti teško', kaže.

Milena Dravić prvi put se udala za redatelja Vojislava Kokana Rakonjca, s kojim je bila u braku sve do njegove smrti 1969, a drugi brak s redateljem Mladomirom Purišom Đorđevićem završio je razvodom nakon nekoliko godina zajedničkog života. Na snimanju filma 'Kako su se volele dve budale' upoznala je tri godine mlađeg Dragana Nikolića, za kojeg se udala u prosincu 1972.