TRIJUMF 'HALIMINOG PUTA' U NEW YORKU

Nagrađeni scenarij i dvije glavne glumica

29.10.2013 u 14:11

Bionic
Reading

Nagrade su dobili scenarist filma Feđa Isović za najbolji scenarij, glumica Alma Prica za najbolju glumicu te Olga Pakalović za najbolju sporednu ulogu

Film 'Halimin put' u produkciji Arkadene Zagreb i koprodukciji Studija Arkadene i FIST Produkcije te Hrvatske radio-televizije, Radiotelevizije Slovenija i Federalne televizije nagrađen je s tri nagrade na Chelsea Film Festivalu koji se od 24. do 27. listopada održavao u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nagrade su dobili scenarist filma Feđa Isović za najbolji scenarij, glumica Alma Prica za najbolju glumicu te Olga Pakalović za najbolju sporednu ulogu. Predsjednik žirija bio je poznati njujorški glumac Paul Calderon. Film je inače ovogodišnji hrvatski predstavnik za nagradu Oscar, a od američkih festivala sljedećih nekoliko tjedana će sudjelovati u natjecateljskim programima St. Louis, međunarodnog filmskog festivala u državi Missouri, Fort Lauderdale, međunarodnog filmskog festivala na Floridi te filmskog festivala Daytona Beach, također na Floridi.

Više informacija o nagradama i festivalu u New Yorku na: www.chelseafilm.org