SANDRA KRIŽANEC

'Moje narušeno zdravlje tijelu često naredi - stop'

31.07.2015 u 11:11

Bionic
Reading

Dugogodišnja televizijska urednica i novinarka Sandra Križanec postala je izvršna producentica na televiziji N1, a iako već nekoliko godina ima zdravstvenih problema, jača je nego ikad. Uskoro putuje u Ameriku gdje će dva i pol tjedna boraviti u sjedištu CNN-a, a svojoj maloj američkoj avanturi jako se raduje

Na pragu četrdesete godine Sandra Križanec (39) nalazi se u najkreativnijoj fazi.

Dugogodišnja televizijska urednica i novinarka karijeru je započela na HRT-u, a u travnju prošle godine nastavila na televiziji N1, balkanskoj podružnici CNN-a.

Ovoj rođenoj Našičanki privremena će adresa stanovanja uskoro postati Atlanta, glavni i najveći grad američke savezne države Georgije. Sandra se, naime, seli na dva i pol tjedna u Ameriku.

'Moj je trud prepoznala Uprava i odlučila me poslati u sjedište CNN-a na 'CNN Fellowship Leadership Programme'. Riječ je o obuci za rukovoditelja i mislim da sam među rijetkima, ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire, koji su dobili tu prigodu. Očekujem da ću vidjeti i usporediti sve: od dnevnog planiranja rada u redakciji, do izrade konačnog proizvoda. S obzirom na to da je riječ o menadžerskom tečaju, puno će biti govora o upravljanju ljudskim resursima, borbi s konkurencijom, spajanju svih platformi na kojima se program može pratiti', kazala nam je voditeljica kojoj su prije nekoliko godina dijagnostirani problemi sa štitnjačom, a njena borba s bolešću traje i danas.

Unatoč tome, Sandra je u samo godinu dana od urednice i producentice na N1 napredovala do mjesta izvršne producentice.

'Put nije bio lak. Nekad mislite da se nećete nakon toliko godina rada i iskustva morati ponovno dokazivati, ali N1 je sam po sebi bio novi izazov. Stvarati novu televiziju, kablovsku i regionalnog karaktera nije lak posao. Tako da sam taj izazov i dokazivanje prihvatila s 200 posto svojih kapaciteta. Uz porođajne muke, uspjeli smo. U samo 10 mjeseci postali smo prepoznatljiv brend s dobrom gledanošću u odnosu na druge kablovske sadržaje, svakodnevno smo citirani na brojnim portalima i ono što je najvažnije, nerijetko smo s nekom informacijom prvi. Tu u prilog ide i to što ne robujemo zadanim terminima pa se u svakom trenu možemo s nekog događaja uključiti i prenijeti ga uživo od početka do kraja. Kasnije ga komentiramo, širimo... Naporno se radi svaki dan, ali izdržavam. Prije svega, jer imam prekrasne kolege oko sebe koji često iz nemogućih situacija izvuku takav proizvod kojih se ne bi posramila nijedna vodeća svjetska kuća. Često mi ulete i izvuku i moj dio jer moje narušeno zdravlje nekad tijelu naredi - stop', iskrena je Sandra koja se neizmjerno raduje skorašnjem putu u Atlantu gdje će svoje televizijsko znanje još usavršiti.