DIRLJIVA GESTA

Mladi roker otkrio koliko mu znači čestitka Grabar Kitarović

20.10.2016 u 06:31

Bionic
Reading

Godine 2003. mladi Zagrepčanin Dino Jelusić je s pjesmom 'Ti si moja prva ljubav' odnio pobjedu na prvom izboru za Dječju pjesme Eurovizije, a nedavno je postao član slavnog američkog benda, stadionske atrakcije Trans-Siberian Orchestra. Uoči turneje s njima po 20 američkih gradova pobijedio je na najvećem svjetskom festivalu pjevača New Wave u Sočiju, a na nagradi mu je čestitala Kolinda Grabar Kitarović. Dino ni u snu nije pomišljao da će dobiti pismo predsjednice

'S velikim sam zadovoljstvom primila obavijest o tvom uspjehu na festivalu New Wave, na kojem si osvojio publiku i žiri. Ova pobjeda nastavak je tvoga uspješnog glazbenog puta koji traje od osvajanja Dječjeg Eurosonga do danas, uz veliku pomoć i potporu tvoje obitelji koja s tobom dijeli radost svakog uspjeha', poručila mu je Kolinda Grabar Kitarović. Dino se predsjedničinim pismom pohvalio na društvenim mrežama, a sad mu svi čestitaju na dvije stvari.

Skromni i talentirani glazbenik nije očekivao takvu gestu. 'Naravno da sam sretan i počašćen. Kome ne bi bilo drago da dobije pismo predsjednice?', rekao je za tportal.

I dok ga u inozemstvu itekako prepoznaju i cijene kao glazbenika, u Hrvatskoj je nedavno doživio razočarenje. Naime, 24. studenog je trebao dobiti glazbenu nagradu, Mega Muzika Awards, za najbolji vokal u 2016. godini, no kako je Dino organizatorima javio da neće biti u mogućnosti preuzeti nagradu niti će nastupiti, javili su mu da će je dodijeliti nekome drugome. 'Mislim da je to - prejadno', kratko je komentirao.

24-godišnjak je student pete godine zagrebačke Glazbene akademije koja mu je odobrila da ode na turneju po Americi. Kad se vrati, nastavit će s predavanjima, a želja mu je upisati konzervatorij u Beču. Dok bude u Americi, biti će mu objavljen album na engleskom s bendom Mad Dogs.

U Americi se, kaže, kad je riječ o glazbi, uvijek osjeća kao doma jer mu više odgovara tamošnji mentalitet. 'Hrvatska nije moj muzički dom', ističe Dino. U životu tog iznimno talentiranog glazbenika dogodila se velika prekretnica nakon što je odabran da stoji rame uz rame s mnogim njegovim idolima na turneji po Americi te bude dio projekta Trans-Siberian Orchestra.

'Iskreno, nisam mislio da će doći do toga. Ova ekipa je vrhunska i ozbiljna, a sve se dogodilo u roku tri mjeseca. Nemam tremu i jedva čekam da počnem 'orati' po tim pjesmama', ispričao nam je. Najveću podršku Dini pružaju njegovi najmiliji, sestra, mama i tata, nekadašnji cijenjeni glazbenik koji je svirao u grupi Neki to vole vruće.

Pogledajte Dinin nastup u Sočiju:

Ovako zvuče Dino & Mad Dogs: