DJECA POZNATIH OČEVA

Mladi Merlić, Hribar i Runjić su 'Tatini sinovi'

21.01.2016 u 11:20

Bionic
Reading

Novo glazbeno osvježenje na hrvatskoj sceni jest bend TITS - Tihana i Tatini sinovi, koji čine studenti zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti, a njihova prva dama jest trenutno ponajbolja mlada hrvatska glumica Tihana Lazović. Prije nepuna dva mjeseca pridružio im se i sin poznatog bračnog para Željke Ogreste i Dubravka Merlića, 21-godišnji Matej Merlić kao gitarist. Naklonost prema glazbi naslijedio je od svog djeda i oca Dubravka, koji također odlično svira gitaru

Filmska umjetnost možda je njihova budućnost, no u međuvremenu odlučili su se dobro zabaviti. Riječ je o novom bendu mladih entuzijasta, Tihana i Tatini sinovi, skraćeno TITS, koji se tako zovu od studenog prošle godine, kad im se pridružio student produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti, 21-godišnji Matej Merlić kao gitarist.

'Ime je nastalo u šali. Kad već svi muški članovi benda imaju poznate očeve, što se ne bi našalili i na taj račun? U bendu su i Vid Hribar, Filip Runjić i Gustav Barišin. Prije Mateja zvali smo se Tihana Lazović i Jen, dva trio, a prvi nastup bio nam je prije tri godine na brucošijadi u VIP klubu. Sviramo blues, jazz i obrade hitova Nine Simone, ali smo se bacili i na stvaranje svojih pjesama. S vremenom smo stvorili i svoju vjernu pijanu publiku kojoj se veselimo na svakoj svirci', smije se 25-godišnja zvijezda Matanićevog 'Zvizdana'.


Tihana s članovima benda Filipom Runjićem (lijevo), Vidom Hribarom i Gustavom Barišinom (skroz desno)

A 21-godišnji sin poznatog televizijskog para Željke Ogreste i Dubravka Merlića, Matej Merlić, u bendu svira gitaru. Ljubav prema glazbi naslijedio je od tate i djeda. Naime, otac Dubravka Merlića bio je odličan violinist, a Dubravko svira gitaru od rane mladosti. Svoju strast prenio je i na sina, s kojim je posljednjih godina redovito pohodio jazz i rock koncerte diljem Europe. Priznao nam je to i sam Matej.

'S gitarom sam se susreo sa sedam godina, kada su me roditelji upisali u osnovnu glazbenu školu. Poslije sam odlučio nastaviti sam, bez srednjoškolskog glazbenog obrazovanja, pa sam se s 14 godina ozbiljnije okrenuo bluesu i jazzu. Tako je ostalo i danas, a velik utjecaj na mene ostavili su gitaristi Eric Clapton, Jimi Hendrix, John Scofield i George Benson. No ipak najveću ulogu u mom zaljubljivanju u glazbu imao je moj tata, također vrstan gitarist!', kaže.
 


TITS u akciji na Zagreb film festivalu (Matej Merlić i Tihana Lazović) 

Poziv u bend za njega je, priznaje, bio iznenađenje, a prvi nastup s bendom na Zagreb film festivalu u studenom prošle godine - poseban doživljaj.

'Tihanu i Vida znam s Akademije te smo u raznim formacijama zajedno već sudjelovali u nekoliko umjetničkih projekata. Poziv u bend došao je iznenada - Vid i Tihana nazvali su me i upitali bih li se volio pridružiti bendu, a morao sam naći vremena za to u tada već gustom rasporedu. Prvi put nastupiti na ZFF-u bilo je doista značajno za mene. Počašćen sam time što sam dobio priliku nastupiti pred kolegama filmašima te pred publikom festivala koji posjećujem svake godine.'

A tko ga u novoj glazbenoj avanturi najviše fascinira?

'Članove benda opisat ću kao iznimno talentirane! No morat ću izdvojiti Tihanu jer je, osim što je zaista izvanredna glumica, odlična pjevačica te s velikom ljubavlju za glazbu koju ćete, siguran sam, i sami već osjetiti.'


Gitarist benda TITS Matej Merlić