DVA SATA SKANDIRANJA

Mišo: 'Ovo se nikada nije dogodilo u Lisinskom'

12.02.2014 u 11:31

  • +13

Mate Mišo Kovač u Lisinskom

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Iako su proteklih mjeseci neke kritike bile upućene na račun ravnatelja Dražena Siriščevića s pitanjem je li Miši Kovaču mjesto u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, sinoćnjim koncertom, prvim od dva najavljena, pjevačka legenda svima je začepila usta

'Mišo, Mišo', skandirala je do posljednjeg mjesta popunjena dvorana Vatroslava Lisinskog i prije no što je Mišo stigao na pozornicu. I tako puna dva sata, koje je nakratko prekinula njegova kći Ivana. 'Dvorana Lisinski je kao sud. Znate, kada čovjek dolazi na sud, a ne zna što ga čeka. Dokažimo da ovo nije sud', rekao je Mišo i euforično koncert otvorio pjesmom 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš'.

Hitove stare i po pet desetljeća, koliko traje Mišina karijera, čitava su dva sata pjevale sve generacije. A koliko ova legenda ima obožavateljica, dokazale su i vremešne gospođe Mišine generacije koje su se svako malo popele na pozornicu i grlile svog idola iz mladosti pa su zaštitari imali pune ruke posla.


Delirij u publici koja je čitavo vrijeme bila na nogama uz neprestano skandiranje, nastao je kada je Mišo zapjevao hitove poput 'Još i danas teku suze jedne žene', 'Ako me ostaviš', 'Ostala si uvijek ista' i 'Ti si pjesma moje duše'. Osim što se još jednom pokazao kao vrhunski glazbeni zabavljač nevjerojatne karizme, Mišo je izvodio svojevrsni stand-up u kojem je bio simpatičan čak i kada je Bandiću izjavljivao ljubav. 'Bandić je došao na grob mom Ediju po najvećem snijegu i ledu. Pao je, jer je bilo sklisko, pa su ga novinari zajebavali zbog toga. Ali on je položio buket mom Ediju. Političare ne volim, ali Bandića volim', rekao je. Pričao je Mišo i kako je zbog Sanadera svjedočio na sudu, o svojim psima koji skaču preko glave ili pak vječnoj temi Zagreb - Split, Dinamo - Hajduk. Publiku je nasmijao i usporedbom s 'Plácidom Domingom.

'Plácido Domingo se hvali kako mu je najbolji koncert bio onaj u Beču zato što je tamo publika s njim pjevala čak dvije pjesme. Zamislite! Pa moja publika sa mnom pjeva 32 pjesme', rekao je.

Svoje je pjesme s novog albuma predstavila Mišina kći Ivana koja je publiku osvojila pjesmom 'Dalmacijo, srce oca moga' koju je otpjevala po tatinoj želji. Nakon kratkog predaha, Mišo se vratio riječima: 'Sada su mi rekli da se ovo nikada nije dogodilo u Lisinskom' i simbolično zapjevao 'Samo nas nebo rastavit može'.