MISS UNIVERSE

Misice otkrile tajne svoje izvrsne linije i ljepote

05.04.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Hrvatska bira svoju Miss Universe 15. travnja, a sretna dama ići će na svjetsko natjecanje. Upravo je to bio povod da porazgovaramo s naše dvije misice, prošlogodišnjom pobjednicom Barbarom Ljiljak koja se okrunila ovom lijepom titulom, ali zbog ozljede ruke nije mogla otputovati u Las Vegas. Na njezino je mjesto uskočila druga pratilja Mirta Kuštan, a obje su otkrile svoje dojmove s natjecanja, tajne svoje ljepote te planove

Barbara Ljiljak okrunila se titulom hrvatske Miss Universe, ali ju je nezgoda pri kojoj je slomila ruku spriječila u daljnjem odlasku u Los Angeles.

'Natjecanje kao natjecanje bilo je zabavno i zanimljivo. A sama pobjeda donijela mi je jedno divno iskustvo, upoznala sam mnogo ljudi u poslovnom, kulturnom i javnom životu. Svugdje sam jako lijepo dočekana i uvijek ću imati jako lijepe uspomene na ovu godinu. Da, nažalost nisam mogla predstavljati svoju zemlju na svjetskom natjecanju. No dobila sam dosta drugih ponuda za razna snimanja koja sam već počela odrađivati', započela je lijepa Barbara.

Misica se može pohvaliti završenom talijanskom školom mode i dizajna Callegari, a neke od svojih kreacija nosila je i tijekom izbora. O privatnom životu ne želi previše govoriti, ali otprilike zna kako bi joj izgledala vjenčanica.

'Na svom vjenčanju, jednoga dana, možda si i sama dizajniram vjenčanicu. No ako ne, tu je mnogo dizajnera u čijim se vjenčanicama mogu zamisliti', kroz smijeh kaže Barbara.
Nastavlja kako uskoro predaje krunu na natjecanju za Miss Universe 2016., a nakon toga ima za odraditi neka već dogovorena snimanja. A snimanja donose i tešku šminku, koju u slobodno vrijeme ne preferira.

'Sadržaj moje make-up torbice koju nosim sa sobom je krema, puder, maskara i sjajilo za usne. A u onoj većoj može se naći još mnogo proizvoda za njegu te make-up proizvoda. Od onih za njegu posebno bih istaknula Apivitine prirodne proizvode koje svakodnevno koristim. Tu su maske za lice koje su idealne i serumi za lice koji pripreme moju kozu preteške šminke koju nekada moram koristiti zbog snimanja. Vjerna sam im i što se tiče preparata za kosu i tijelo jer je sve na bazi prirode', objašnjava Barbara.

Lice njeguje tako da ga svaku večer očisti prije spavanja, svaka tri dana stavlja hidratantne maske, redovno ide na masaže i piling cijelog tijela.

'Kondiciju održavam rolanjem i dva-tri puta tjedno se trudim otići u teretanu. A prije svega nastojim se zdravo hraniti. Puno voća i povrća te riba se mogu najviše naci u mojoj prehrani. Ne pušim i ne pijem alkohol te se trudim biti što vise na svježem zraku', otkrila je Barbara.

Njezina kolegica koja je umjesto nje i otputovala na prošlogodišnje natjecanje Mirta Kuštan studentica je prava i s oduševljenjem se prisjeća svih lijepih trenutaka vezanih uz Miss Universe.

#missuniverse #confidentlybeautiful #missuniversecroatia #fadilberisha #blackandwhite #daybeforeinterview #xoxo

A photo posted by Mirta Laura Kuštan (@kmirta) on


'Najljepša stvar vezana uz Miss Universe nešto je što zapravo imam oduvijek, a to je upravo moja obitelj koja me podržava kroz sve. Nekad otiđeš na kraj svijeta i vidiš puno, ali tada znaš da ono najvažnije već imaš. Također, od velikog su mi značenja sve osobe koje sam upoznala i za neke od njih mogu reci da su mi zaista sada prave prijateljice', započinje Mirta.

Kaže kako je finale u Vegasu bilo zaista prepuno iznenađenja, ali najgori je tren je bio kad su se kamere ugasile.


'Ariadna, Miss Columbia, stoji pored mene i suze teku, ali ona samo govori dobro sam dobro sam, nije mi suđeno... Teško je vidjeti kad se nekome u par minuta svi snovi i ostvare, a zatim sruše. Žao mi je i Miss Philippines, Pije, njezin trenutak je nažalost umanjen', objasnila je svoje viđenje situacije kada je voditelj Steve Harvey pogrešno objavio ime pobjednice.

Mirta vjeruje da joj je samo natjecanje pomoglo utoliko što je upoznala ljude na različitim područjima kojima se bavi i u kojem god smjeru se kreće, smatra da je lijepo poznavati nekoga od koga može nešto naučiti.

'Uz faks i pistu, glumim i pišem tako da obično kompenziraš sve nespavanjem (smijeh). Planiram diplomirati na Pravnom fakultetu u Zagrebu i zatim postati odvjetnička vježbenica i to su mi najvažniji planovi', otkriva Mirta.

Njezina make-up torbica ima standardne stvari kao i većina ženskih torbica, ali obavezno uz to ima i melem za koji kroz smijeh kaže da je ovisna. A kod svojih dnevnih tretmana ljepote vrlo je jednostavna.

'Pranje zubi (smijeh). Ali zaista, to je prvo što radim ujutro, uvijek imam u torbi četkicu i pastu preko dana i navečer za kraj dana. Uz to obavezno čišćenje lica', rekla je Mirta koja kaže kako je i zdrav život vrlo bitan u cijeloj priči.

'Vozim bicikl, orbitrek, plivanje, vježbe istezanja. To su stvari kojima se intenzivno bavim, ne samo radi neke linije, nego zbog koljena koje tako držim u funkciji nakon operacija', zaključila je skromna Mirta.