VJEKOSLAV KATUŠIN:

'Miroslav Škoro bit će ubojica'

16.04.2009 u 11:06

Bionic
Reading

Vjekoslav Katušin snima film 'Hrvatske bande' o četiri mafijaške obitelji iz Hrvatske, u kojemu će glumiti Bud Spencer i čitav niz slavnih osoba iz Hrvatske

U filmu 'Hrvatske bande' (Gangs of Croatia) Vjekoslava Katušina uz slavnog Buda Spencera glumit će holivudski redatelj Uwe Boll, kojemu će to biti prvo pojavljivanje ispred kamera, te hrvatske zvijezde Miroslav Škoro, Kićo Slabinac, Zlatko Pejaković, Marko Lasić Nered, Mirko Fodor, Duško Ćurlić i Željko Pervan.

Vjekoslav Katušin

U razgovoru za tportal mladi njemački redatelj hrvatskih korijena pojasnio nam je uloge svih tih slavnih osoba u filmu čija se svjetska premijera očekuje u Zagrebu oko Božića: 'Moj prijatelj Bud Spencer glumit će mafijaškog kuma koji u desetoj minuti biva ubijen. To će biti jedan od posljednjih projekata velikog glumca, jer se ubrzo nakon snimanja povlači'. U javnosti se pojavljivalo i ime Franca Nera, ali je suradnja zapela na novčanom dijelu dogovora: 'Tražio je previše novca, čak 20 tisuća eura za jedan sat snimanja'.

Glavnu ulogu u filmu imat će sam Katušin, a ostali će biti raspoređeni po mafijaškim pozicijama. 'Tako će Nered glumiti mladog mafijoza, Pervan bi trebao biti predsjednik, a Kićo, Fodor i Drele mafijaški kumovi. Škoro će glumiti ubojicu', približio nam je glumačku podjelu redatelj.

I dok Katušin sve već ima u glavi i na papiru, neki od glumaca još uvijek nisu upoznati s ulogama u kojima bi se trebali pojaviti. Kićo Slabinac i Miroslav Škoro ne znaju koga bi trebali glumiti. Škoro nam je na pitanje o veličini svoje uloge rekao: 'Pristao sam statirati u kukuruzu i čisto sumnjam da ću ulogom konkurirati za Oscara'.

Iako je film pretrpan velikim imenima, Katušin ide dalje i pokušava angažirati Zdravka Mamića, koji bi trebao glumiti samoga sebe, te Mišu Kovača, koji bi se pojavio na dvije-tri minute u ulozi mafijaša. Razloge zanimljive podjele uloga bez pravih glumaca redatelj tumači željom da snimi film s osobama koje nešto znače u Hrvatskoj, ali i izvan granica, jer će film nakon zagrebačke premijere zaživjeti u Njemačkoj, Italiji i šire.

I dok se u Njemačkoj vode razgovori o budžetu filma te se spominje 40 tisuća dolara, Katušin odbacuje tako male svote: 'Budžet je puno veći'. Procijenite sami na dosad snimljenim isječcima.