STRASTVENA FILMOFILKA

Mirna Zidarić zna kako je to biti iznad oblaka

08.10.2015 u 18:25

Bionic
Reading

Sportska novinarka i voditeljica u svoje slobodno vrijeme najviše voli sa suprugom otići u kino. Sinoć su Mirna i Zoran Zidarić uživali na premijeri novog filmskog naslova 'Put do slave' američkog redatelja Roberta Zemeckisa, tvorca bezvremenskih hitova kao što je 'Forrest Gump'

'Novi film Roberta Zemeckisa je odličan, baš je ugodno iznenađenje. Od tog savršenstva digitalne tehnologije me na trenutke hvatala vrtoglavica. Toliko je realistično napravljen da sam imala osjećaj da me nešto udara u želudac', opisala je svoje dojmove Mirna Zidarić. HTV-ova novinarka film 'Put do slave' gledala je u društvu supruga, zagrebačkog arhitekta Zorana Zidarića.

Kad izlaze, najdraža im je destinacija kino.
'Najradije odlazimo u kino pa skoro svaki vikend idemo na termin u 16 sati kada nas u kinu bude desetak istinskih filmoljubaca. Ne volim gužvu u kinima kad netko oko mene štuca, priča, šuška s vrećicama od čipsa, mljacka.' Voli pogledati sve filmske žanrove te sa suprugom diskutirati i raspravljati o filmu koji pogledaju. Trenutačno joj se najviše sviđaju filmovi redatelja Alejandra Gonzáleza Iñárritua i jedva čeka njegov novi uradak s Leonardom DiCapriom.

Sa suprugom Zoranom u skladnom je braku 21 godinu. Imaju dva sina, 20-godišnjeg Bornu i pet godina mlađeg Marina. Osim odlazaka u kino, nema nekog posebnog recepta za razbijanje bračne monotonije.
'Dvoje ljudi si jednostavno pašu ili ne. Svatko je priča za sebe i u njoj treba pružiti najbolje', kaže Mirna.

Osim Mirne i Zorana Zidarića, jučer su na svečanoj premijeri novog filmskog naslova 'Put do slave' poznatog američkog redatelja Roberta Zemeckisa u Cineplexxu City Centera one East uživali i Petar Ćiritović, Mario Valentić, Iva Šarić Leko te imali priliku osjetiti kako je to biti u oblacima. Uz inovativnu fotorealističnu 3D tehnologiju, film 'Put do slave' upečatljivo je filmsko iskustvo, priča o Philippeu Petitu, čovjeku koji je jedini na svijetu hodao po nepreglednoj praznini između dva tornja Svjetskog trgovačkog centra.



 Iva Šarić Leko, Petar Ćiritović i Mirna Zidarić

Jedinstven uradak američkog redatelja Roberta Zemeckisa, tvorca bezvremenskih hitova kao što su 'Forrest Gump', 'Brodolom života', 'Povratak u budućnost', 'Polar Express' i 'Let' koristi inovativnu filmsku tehnologiju kako bi publici dočarao emotivnu i priču s fantastičnim likovima. Također, ovo je jedan od rijetkih filmova namijenjen svim generacijama gledatelja - istinita priča ispričana na način kakav do sada publika nije imala prilike vidjeti. Uza sve to, film je ljubavno  pismo Parizu i New Yorku 70-ih godina prošloga stoljeća, ali prije svega to je ljubavno pismo dvama tornjevima Svjetskog trgovačkog centra u njihovu punom sjaju.