PODRŠKA SUPRUGU

Mirna Zidarić otkrila što ju čini najponosnijom

18.03.2015 u 14:38

  • +2

Otvorenje izložbe 'Dva arhitekta'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Damil Kalogjera

Bionic
Reading

HTV-ova novinarka sinoć je u galeriji Oris svom suprugu, zagrebačkom arhitektu Zoranu Zidariću pružila podršku na otvaranju izložbe i predstavljanju monografije 'Dva arhitekta' povodom 20. obljetnice arhitektonskog studija

U karijeri poznatog zagrebačkog arhitekta Zorana Zidarića mnogo je projekata dobilo zasluženu pažnju javnosti i svjetske nagrade, no ako se pita njegovu suprugu, HTV-ovu novinarku Mirnu Zidarić koji je suprugov uspjeh čini najponosnijom, smjelo odgovara - obitelj koju smo zajedno stvorili. Naime Mirna i Zoran imaju dva sina, Marina i starijeg Bornu koji je krenuo očevim stopama i studira arhitekturu.

Sinoć je u galeriji Oris na otvaranju izložbe i predstavljanju monografije 'Dva arhitekta', čiji su autori Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković, Mirna imala najviše razloga za slavlje jer kako u šali kaže: 'Iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena. Zoran i ja smo 20 godina u braku i uvijek smo znali, u početku naravno uz pomoć naših roditelja, uskladiti posao i obitelj. Oboje imamo profesije u kojima ne znamo što znači slobodan vikend bez razmišljanja o poslu. Organizacija i kompromis itekako daju rezultate kad su dva bračna druga prezaposlena.'

Među uzvanicima bio je i bivši nogometaš Mario Stanić sa suprugom Draganom, velikim prijateljima obitelji Zidarić, a Zoran im je projektirao obiteljsku kamenu kuću u Hercegovini, za što je dobio i prestižnu nagradu u Meksiku.

'Zanimljivo je kako su u obitelji Zidarić istaknute dvije profesije - gluma i arhitektura. Naime Zoranov otac bio je slavni glumac Krešimir Zidarić dok je njegov stariji brat Ranko danas istaknuti glumac Gavelle. Već godinama smo u medijima i svi smo istaknutiji u javnosti od Zorana, no od onoga što smo stvorili ništa neće ostati u nasljeđe mlađim generacijama, za razliku od djela mog supruga. Kuće koje je napravio ostaju za vječnost i to je činjenica koja me čini najponosnijom kao njegovu suprugu', kaže Mirna.