DRUGI DAN NA FRESHU

Migosi i Action Bronson priredili neviđen šou na Zrću

22.07.2015 u 10:02

  • +35

Drugi dan Fresh Island festivala

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Goxmag

Bionic
Reading

Drugi dan Fresh Island festivala protekao je s dosad rekordnim brojem headlinera, od kojih su se najviše istaknuli trap trio Migos i rap chef Action Bronson priredivši nastupe o kojima će se zasigurno još dugo pričati

Na veliku žalost, Skepta kao jedini grime izvođač drugog dana Fresha, otkazao je nastup u posljednji čas. Ipak, razočaranje njegovim nedolaskom nije se previše uočavalo, ponajviše zato što su nas drugog dana Fresha čekali nastupi još pet glavnih i više nego zanimljivih izvođača. Ako izostavimo Skeptino nepojavljivanje, jedini bitniji problem drugog dana Fresha predstavljala su manja vremenska preklapanja u nastupima koja su se sinoć odvijala (kao i prvog dana) u prostorima klubova Aquarius i Papaya.

Čast otvaranja headlinerskog dijela večeri u klubu Aquarius pripala je losanđeleškom MC-ju i producentu Evidenceu. Festivalski posjetitelji koji su umjesto DJ seta Tima Westwooda u susjednoj Papayi odlučili svjedočiti nastupu jedne trećine Dilated Peoplesa, pokazali su se kao iskreni štovatelji ovog underground liričara, pozorno prativši nastup od uvodne 'It Wasn't Me' pa sve do finalne stvari 'You'. Iako se od početaka dvijetisućitih pokušava afirmirati kao solo umjetnik i izbjeći konstantno povezivanje s grupom kojoj pripada, Evidence se nije libio nakratko izvesti uspješnicu matične grupe - 'Worst Comes To Worst', kao ni pozvati dečka iz publike kako bi mu pomogao u bacanju versova. Iako ima nebrojeno mnogo koncerata u nogama, Evidence je sinoć do polovice izvedbe djelovao kao da odrađuje neke od prvih koncerata u solo karijeri. Vidljivu tremu u nastupu, Evidence je postepeno gubio kako se nastup bližio svom vrhuncu.

Nakon koncerta Evidencea, sinoćnja satnica signalizirala je da još stignemo poslušati rođački trap trio iz Atlante, što smo naposljetku i učinili. Prilikom dolaska u klub Papaya uz zvukove megahita 'Versace', nastup Migosa već se odvijao punom parom i pred krcatom Papayom. Prava flex fešta u režiji trojca iz Atlante, dodatno je podebljana nikad viđenom pojavom na festivalu - natjecanjem u twerkanju. Migos trio na koncu svog nastupa krenuo je s odabirom djevojaka iz publike koje su se ubrzo našle na pozornici krenuvši u neizvjesnu twerk borbu u parovima. O tome koja će djevojka ponijeti titulu twerk kraljice večeri, odlučivala je sama publika u ulozi žirija. Tijekom mini natjecanja, tako smo svjedočili i ponekim twerk momentima nalik onima Miley Cyrus, no zbog skorog Bronsolinijeva nastupa u Aquariusu, takav neočekivani finiš nismo uspjeli popratiti do kraja.

U jurišu prema Aquariusu, na pozornici kluba dočekao nas je vidljivo raspoložen Bronson s bluntom u ruci, koji se na istoj toj bini nije predugo zadržavao. Već ranije poznat kao izvođač čiji nastupi znaju krenuti nekom suludom putanjom, Action se i ovog puta potrudio istaknuti svoje navike. Umjesto stage divinga, odlučio se za elegantno ušetavanje u publiku. I onda kad biste pomislili da će kratak izlet iza ograde ubrzo i završiti, Bronson vas uspije potpuno razuvjeriti. Praćen bljeskalicama pametnih telefona, fotoaparata i go pro kamera, Action se nije dao smesti u šetanju od jednog kuta kluba do drugog.

Kada je napokon našao mjesto gdje će se malo duže zadržati, sjedeći na balkonu inače rezerviranom za plesačice kluba, Action nam je podario izvedbe stvari poput 'Strictly For My Jeeps', 'Baby Blue' ili pak  'Imported Good' čime je ovaj bivši renomirani kuhar pomiješao setlistu s uspješnicama i starijih izdanja u svojoj setlisti, ne fokusiravši se isključivo na aktualan album 'Mr. Wonderful'. Nakon izvjesnog vremena provedenog među publikom, Action se napokon dočepao pozornice kako bi izveo posljednju pjesmu te večeri, epičnu 'Easy Rider', prilikom koje se na trenutak obračunao sa zvučnikom u odlasku s pozornice - ovog puta ne u publiku, već u pravcu backstagea, kako bi u miru dovršio i dalje gorući blunt.

Zadnji dan četvrtog Fresh Islanda festivala obilježit će grime invazija u kojoj prednjače Big Narstie, Stormzy i naknadno dodan na popis izvođača - JME. Osim grimera, prvi put stiže Pusha T koji će nastupiti s francuskim DJ-em Cut Killerom.