ORNELA VIŠTICA:

'Mene nećete vidjeti da se ljubim na špici'

17.12.2014 u 13:49

Ornela Vištica

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Akademska glumica Ornela Vištica, koju trenutačno gledamo u RTL-ovoj dramskoj seriji 'Vatre Ivanjske', samo za tportal iskreno je progovorila o ljubavi, koja joj je iznad karijere, atmosferi na setu, Milanu Bandiću, majčinstvu i nadolazećim blagdanima

Još od malih nogu Ornelinoj mami svi su govorili da ima prekrasnu kći. No umjesta da prošeta modnim pistama, Ornela je odlučila zakoračiti u jedan posve drugi svijet, a želja za svjetlima reflektora u njoj je bila toliko jaka da je zagrebačku Akademiju dramske umjetnosti upisala iz prve, što je uistinu prava rijetkost. Ovu 25-godišnju glumicu trenutačno gledamo u RTL-ovoj dramskoj seriji 'Vatre Ivanjske', koja je mladoj Mostarki i nekadašnjoj najljepšoj Hrvatici prema izboru časopisa Globus, već druga telenovela u kojoj glumi.

Po čemu se Klara razlikuje od vaših prethodnih uloga?

Ona nije lik na prvu, nego se postepeno razvija. Od samog početka emitiranja pa do kraja serije doživljava velike promjene i u njoj se nalaze četiri žene. Od jedne djevojčice i mlade žene koja je nezrela, susreće se s porazom i emocionalnim slomom koji je vodi prema ubojstvu. To je žena s puno slojeva i ovisno o situaciji, ti slojevi izlaze van. Moram priznati da se svi čude što dosad nisam poludjela, jer ju je teško glumiti. Opsjednuta je Viktorom i za njega je spremna sve napraviti.

Kakva je atmosfera na setu?

Trenutno je zahtjevno jer već mjesecima snimamo svakodnevno. To je tempo za koji je potrebno puno snage i žrtve. Teško pitanje. Nekad je bolja atmosfera, nekad lošija. No najvažnije je da na kraju sve završi s osmijehom na licu jer samo tako možemo započeti novi dan.

Kako izgleda jedan vaš dan, čime ga obično započinjete, kako završavate?

Cijeli dan obilježi snimanje, a završavam ga tuširanjem i spavanjem. Iscrpljujuće je i sigurna sam da svi koji rade ovakve formate znaju tu činjenicu. Samo najjači opstaju. Treba puno fizičke i psihičke snage da se izdrži tih sedam mjeseci snimanja.

Kako se nosite s negativnim komentarima, primjerice onima na forumima?

Kad sam se odlučila baviti ovim poslom, upisavši Akademiju s 18 godina, nitko me nije mogao zaustaviti i tada sam shvatila koliko u meni ima snage i hrabrosti te da moram biti jaka i sve to izdržati. Polazim od toga da je to težak posao i kada prihvaćam neku ulogu, razumljivo je da će biti pozitivne i negativne kritike. Teško me može nešto slomiti. Kritike rado čujem i za one koje smatram da su točne - uvažim ih. Tužno je da se danas sve svodi na virtualni svijet. Na forumima se skrivaju ljudi pod različitim imenima. Pišu negativne i ružne komentare. Za mene je to potpuno gubljenje vremena, širenje negativne energije, pa čak i mržnje. Za to sam da se sve kaže u četiri oka.

'Vatre Ivanjske' donijele su vam i novu ljubav. Je li vam dečko jedan od najvećih kritičara?

O privatnom životu ne bih govorila. Ljubav je za mene svetinja i stvar koju želim sačuvati. Ne dam nikome da se u to miješa.

Mnoge su se glumačke ljubavi rađale upravo na setovima. Kako ste ranije gledali na to? Jeste li mislili da se to vama ne može dogoditi?

Nisam nikad razmišljala o tome. To je nešto što se dogodi ili ne dogodi. Ljubav je nešto što mi je najvažnije u životu, ona mi je ispred karijere i svega ostalog. Svaka informacija o mom ljubavnom životu vrijedna je za mene i nikad je ne bih dijelila s javnošću. Uostalom, mene nikad nećete vidjeti da se šetam po špici, ispijam tamo kavu ili se ljubim. Jednostavno, nisam takav tip osobe.


Nedavno ste prilično emotivno napisali na Facebooku kako vam je žao Milana Bandića. Jeste li ga imali priliku upoznati?

Ne sramim se pokazati svoje emocije. Prije svega sam čovjek. Trudim se biti što bolja i imati osjećaj za svakog drugog istog ili različitog od sebe i oko sebe.

Vaša najbolja prijateljica Doris Pinčić Rogoznica majka je malenog Donata. Bude li vam se majčinski osjećaji, kad je po vama najbolji trenutak?

Morat ću se posavjetovati s Doris pa ću vam javiti.

Da niste glumica, biste li se ikad prijavili na neki izbor ljepote?

S obzirom na to da mi je mama bila na izborima ljepote, jednom je čak bila i jedna od pratilja Jugoslavije, svi su od mene tako nešto očekivali. Ipak, pozornica je ta koja me pratila od malih nogu i koja je na koncu prevladala, postavši moj životni poziv.

Tko je za vas pravi ideal ljepote?

Ljepota dolazi iz unutarnje snage i bogatstva koje nosimo u sebi. Oduvijek sam se divila, recimo, Juliette Binoche i Charlize Theron. Zanimljive su i jako lijepe.

Gdje ćete biti za blagdane?

Jedva čekam da dođu. Sigurno ću biti u društvu najdražih i onih osoba koje mi najviše znače. Kao i svake godine, odlazak u moj rodni Mostar se podrazumijeva.