BOJANA GREGORIĆ

'Među prijateljima i obitelji susrela sam se s rakom'

13.05.2015 u 14:50

  • +33

Održana peta obljetnica rada zaklade Onkologija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ino Zeljak

Bionic
Reading

Povodom petogodišnjeg djelovanja Zaklade onkologija u zagrebačkom hotelu Sheratonu održano je događanje pod nazivom 'Od Zaklade onkologija do Hrvatskog virtualnog instituta za rak'

U sklopu manifestacije predstavljena je i izložba umjetničkih radova slikarice Mire Gyory te prezentacija dosadašnjeg rada Zaklade onkologija i Hrvatskog virtualnog instituta za rak uz promotivni dokumentarni film. Rad Zaklade došli su podržati brojni liječnici, predstavnici korporacija te sportaši i glumci, među kojima je bila i Bojana Gregorić Vejzović.

'Budući da je riječ o bolesti za koju još uvijek nema lijeka, odnosno liječenje nije uspješno u 100 posto slučajeva i s obzirom na smrtnost koja je prisutna, divim se liječnicima koji se bore istražujući način na koji što prije doći do lijeka. Nažalost, u obitelji i među dragim prijateljima imala sam susret s tom bolešću, ali zahvaljujući ranom otkrivanju, sjajnim doktorima i vjeri dobili su tu bitku. Podrška ovoj zakladi i zdravstvu općenito je naša obaveza i najmanje što možemo napraviti', rekla je Bojana. Itekako je, kaže, svjesna toga da je prešla 40-u pa redovito ide na preglede jer otkrivanje u ranoj fazi pruža mogućnost puno efikasnijeg i bržeg liječenja.

'Na prehranu pazim najviše zbog djece, a kad je riječ o kondiciji, priznajem da sam kampanjac koji više radi ljeta i plaže poradi na vježbama iako sam svjesna da bi za opće zdravlje organizma vježba trebala biti konstantna... Ali kako to sve stići, to je drugo pitanje', rekla je glumica.

Trenutno je možemo vidjeti u predstavi 'Kolovoz u okrugu Osage' u kazalištu Gavella.

'Garantiram da će se nasmijati do suza i proplakati na kraju uz ansambl predvođen sjajnom Anjom Šovagović. Počeli smo i sa snimanjem serije 'Horvatovi'. Goran Navojec i ja smo supružnici, a divnu ekipu čine i Marija Škaričić, Elizabeta Kukić, Bojan Navojec, Ljubo Kerekeš... Bit će puno gostujućih glumaca i nadam se da će biti dobra atmosfera na setu i da ćemo, kako mi to kažemo, 'prijeći rampu' te da će se publika nasmijati i dobro prihvatiti seriju', izjavila je Bojana.