IQ OD ČAK 192

Među pet najpametnijih ljudi na svijetu i jedan Hrvat!

22.01.2015 u 17:07

Bionic
Reading

Nije teško nekog nazvati glupanom, no sljedeći put kad to poželite učiniti, budite oprezni jer postoji šansa da je u pitanju genijalac

Nakon što smo ugledali priču o Ricku Rosneru, drugom najpametnijem čovjeku na svijetu, koji je uspio naći motivaciju ići u teretanu, zapelo nam je za oko kako zapravo postoji lista iznimno inteligentnih ljudi. Pogledali smo tu listu i moramo priznati kako nas je iznenadio velik broj Hrvata među 200 najinteligentnijih osoba na svijetu.

Mislav Predavec ima kvocijent inteligencije 192 što ga čini trećim najpametnijim čovjekom na svijetu, odmah iza već spomenutog Amerikanca Ricka Rosnera i doktora Evnagelosa Katsioulisa iz Grčke. Na listi najpametnijih se još nalaze i Domagoj Kutle koji ima IQ 186, Nikola Poljak sa 183, Zoran Bijač sa 177, Ivan Ivec sa 176, Ivan Rašić sa 160 i Igor Bogdanić sa 151.

Na listi najpametnijih četvrto mjesto drži Amerikanac Kenneth Ferrell, a peto Poljak Dawid Skrzos s kvocijentom inteligencije 190. Od naših susjeda, najpametniji su Vedran Glišić iz Bosne i Hercegovine s IQ 175 i Srbin Stevan Damjanović koji ima kvocijent inteligencije 169.