LISINSKI, 4. LISTOPADA

Massimo poseban gost The Duke Ellington Orchestra

20.09.2012 u 15:45

Bionic
Reading

Večer američkog jazza koja će se održati 4. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog bit će još čarobnija jer će se izuzetnim američkim glazbenicima The Duke Ellington Orchestra na sceni pridružiti izvrsni interprete Massimo i Lela Kaplowitz

'Svatko tko je iole pratio glazbena kretanja u jazzu ili pak glazbu u holivudskim filmovima, zna tko je bio The Duke. Zovem se Massimo, skoro će biti 30 godina od izlaska mog prvog albuma i ponašam se kao uzavreli tinejdžer otkad sam dobio poziv da spojim svoj glas s orkestrom Dukea Ellingtona. Bilo je smiješno kada mi je direktor Aquarius Recordsa, Boris Horvat, spomenuo moguću suradnju i pitao: 'Koji su moji uvjeti?' Ja nemam uvjeta. Ja živim za takve situacije', izjavio je Massimo.

Druga gošća na koncertu bit će Lela Kaplowitz, cijenjena je hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom, koja je nedavno u izdanju Menarta objavila album: Lela Kaplowitz & Friends: 'Little Boy With A Big Heart - The Music of Boško Petrović'. Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku te na mnogim prestižnim jazz festivalima.
'Duke Ellington je nezaobilazna literatura svakog jazzera. Iza sebe je ostavio više od 1.000 kompozicija, od prekrasnih balada poput 'Lush Life' i 'Sophisticated Lady' do prepoznatljivih swingova 'It don't mean a thing if it ain't got that swing' i 'Take the A train'. Bila sam presretna kad sam za života u New Yorku imala čast upoznati njegovu unuku Mercedes, a sada ću biti posebno počašćena zbog suradnje s orkestrom takvog kalibra. Mislim da je to san svakog/e jazz vokaliste/ice', istaknula je.

The Duke Ellington Orchestra već desetljećima slavi bogatu i vrlo odvažnu karijeru majstora jazza, Edwarda Kennedyja Ellingtona poznatijeg po nadimku 'Duke'. Jedan od najpoznatijih jazz glazbenika vodio je svoj orkestar gotovo pola stoljeća – od 1923. sve do smrti 1974. Proslavio se pomalo ekstravagantnim poimanjem glazbe, a glazbenike s kojima je radio uspijevao je vrhunski uklopiti u jedan od najpoznatijih svjetskih orkestara.

Ulaznice su i dalje u prodaji na blagajni dvorane Lisinski te putem sustava ulaznice.hr po cijeni od 190, 240, 290 i 340 kuna. Ostala prodajna mjesta u Zagrebu su: Integral Zagreb, Profil Mozaik, Kompas Zagreb, TISAKmedia, a detaljan popis svih ovlaštenih potražite na web stranici www.ulaznice.hr