TEŠKO, ALI SLATKO

Marijana Batinić otvoreno o prvoj godini bračnog života

14.01.2016 u 13:11

Bionic
Reading

Prije godinu dana RTL-ova voditeljica Marijana Batinić i njezin dugogodišnji dečko Matej Pašalić zavjetovali su se jedno drugome na vječnu ljubav uoči rođenja njihovog djeteta. Voditeljica se prisjetila tog velikog dana nježnom porukom i fotografijom koju je objavila na društvenim mrežama, a nama je ispričala kako joj je prošla prva godina braka te ponešto o roditeljskim savjetima i odgoju kćeri Ene

'Ova fotografija nastala je na dan našeg vjenčanja... Od tada je prošla godina... puno se toga promijenilo. Kao da smo proživjeli tri života. Kad podvučem crtu, ništa mi više ne treba, samo da ljubav i dalje grije, da nas zdravlje posluži pa da uživamo u svemu što život nudi... (I da nam pedeseta godišnjica braka bude vesela kao i ova)', napisala je uz fotografiju sa suprugom Matejem na Facebooku.

Šarmantna i uvijek pozitivna splitska voditeljica svojim je tajnim vjenčanjem prije godinu dana iznenadila obitelj i prijatelje. S voljenim Matejem, s kojim je danas četiri i pol godine u vezi, vjenčala se u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici 10. siječnja. Odlučili su se na to praktički preko noći i učinili to u vrlo uskom krugu prijatelja jer su željeli da taj dan bude isključivo njihov. Upravo tako su proslavili i prvu godišnjicu braka - u intimnom i svečanom ozračju.

'Prva godina bila nam je intenzivna, sadržajna, inspirativna, ponekad malčice teška, ali u svakom slučaju slatka i sretna', rekla nam je Marijana. Kako je tek godinu dana u njemu, nema još recept za dobar brak.
 
'Ne želim puno pametovati, premalo sam u braku da bih se osjetila pozvanom dijeliti savjete, a i nije to neka posebna tajna da ljubav treba tetošiti i da parovi ne uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo. Bitno je naravno i povjerenje, tolerancija. Kad se kaže da se suprotnosti privlače, to je točno, ali osobe moraju gledati u istom smjeru, imati iste interese, želje i htjenja. Ne mogu reći da je bitan odgoj, jer više manje svi želimo nadmašiti svoje roditelje u odgoju vlastite djece, ali temelji obitelji su jako važni. Trebali bismo kao partneri njegovati iste vrijednosti, istovremeno biti otvoreni prema životu, a najvažnije je da partneri budu dobri prijatelji', kaže Marijana. Ona od svojih roditelja pamti mnoge savjete koje su joj dali, a najvažniji je da uživa sada, u ovom trenutku, da ne traži sreću jer je ona tu.

'Pamtim sve njihove savjete i mijenjam ih ovisno o životnim okolnostima. Roditelji su me učili empatiji, pa bih htjela da i moja Ena ima osjećaj za tuđu tugu i brigu, bude socijalno osvještena, i ćuti svijet oko sebe. Bez obzira na sve što nas roditelji uče, dijete u današnjem svijetu treba biti spremno na promjene, otvoreno prema svemu što je različito, rano treba naučiti plivati. Sve se tako brzo mijenja, pa ako se ne uskočiš u vlakove promjene, izgubiš se', tvrdi. U 11-mjesečnoj kćeri Eni već prepoznaje jednu od svojih osobina.

'Uporna je. Ako želi nešto dobiti, nema šanse da će odustati. Karakterno je jača od mene', smije se Marijana.

Ova fotografija nastala je na dan našeg vjenčanja... Od tada je prošla godina... puno se toga promijenilo. Kao da smo...

Posted by Marijana Batinić on 13. siječnja 2016

Buket je moj, nisam ga uhvatila :) #loveisintheair @lukanizetic

Fotografiju objavljuje Marijana Batinic (@marijanabatinic)