'NIJE BILO ZLE NAMJERE'

Lazar Ristovski: Od HTV-a sam dobio ispriku

10.03.2016 u 10:17

Bionic
Reading

Uz Kseniju Marinković i Zrinka Ogrestu, poznati srpski glumac 63-godišnji Lazar Ristovski sinoć je bio zvijezda svečane zagrebačke premijere 'S one strane', a publika ga je, kao za inat propustu u Splitu, u kojem je na premijeri izostavljen iz izravnog uključenja u središnji 'Dnevnik', nagradila najjačim pljeskom. Poznati glumac za tportal se izjasnio o tome koliko ga je iznenadio taj postupak HTV-a

Jedan od najcjenjenijih srpskih glumaca Lazar Ristovski uz Kseniju Marinković igra glavnu ulogu u Ogrestinoj psihološkoj drami 'S one strane', čiji je i koproducent. Ristovski, koji iza sebe ima uloge u najboljim srpskim filmovima, pa i u svjetskim hitovima poput 'Casino Royale ' i 'November Man', pokazao se kao savršen partner zagrebačkoj glumici koja igra glavnu junakinju Vesnu. Ipak, za HTV ne toliko savršen da bude dio uključenja u središnji 'Dnevnik' sa splitske premijere proteklog vikenda. Izjavu su tada dali redatelj i glavna glumica dok je glavni glumac, iako voljan govoriti, izostavljen iz kadra. Zatečen takvim postupkom HTV-a, prvi je reagirao Zrinko Ogresta, a kasnije su nemili događaj prenijeli svi hrvatski mediji.

Koliko je on sam bio iznenađen takvim postupkom HTV-a, pitamo Ristovskog.

'Jesam, naravno, ostao sam zatečen. Ali dobio sam pravo objašnjenje i ispriku HTV-a, i to jako cijenim s njihove strane. Mislio sam odmah da u tome nema ničeg zlonamjernog, a da ima, bilo bi jako ružno. Prije svega sam čovjek koji oko sebe širi dobru energiju, a uz moje ime ne vežu se afere i skandali. Ponosim se svojim poslom i rezultatima. Mislim da se na kraju sve dobro završilo', rekao je za tportal glumac.

Ristovski je i koproducent filma, a kad je primio scenarij u ruke, nije, kaže, znao što ga čeka.

'Znate kako ide to kod nas glumaca. Dobijemo scenarij, pročitamo ga, analiziramo i znamo sve, koga glumimo i kako. Ovdje nisam znao koga igram. Pročitao sam scenarij i iskreno mi nije do kraja bilo sve jasno. Ipak, upustio sam se u tu avanturu poslušavši svoju intuiciju. I nisam pogriješio', kaže Ristovski.